Microsoft’ta hız işten çıkarmalar hız kesmeden devam ediyor. Şirket, daha önce ek işten çıkarmalar yapacağını bildirmişti. Ocak ayı içerisinde yapmış olduğu açıklama ile 10 bin kişiyi işten çıkaracağını duyuran Microsoft bu sayının daha da artacağı yönünde GeekWire tarafından dün verilen haberi doğruladı.

Microsoft sözcüsü ek işten çıkarmalar olacağı konusunda açıklamada bulunurken, bu konu hakkında bir sayı vermekten kaçındı.

Microsoft

Destek ve satış, müşteri hizmetleri ekiplerinde 276 çalışanını daha işten çıkardı.

Şirket çalışanlarına göndermiş olduğu bir yazıda Washington eyaletinde 276 çalışanını işten çıkaracağını belirtmişti.

2023 yılının son zamanına kadar 10 bin çalışanını daha işten çıkarma planlı içerisinde olan Microsoft, masrafları daha da azalmaya çalışıyor ve bu masrafları kısmaya devam ediyor. Şirketten edinilmiş bilgilere göre son olarak müşteri hizmetleri ile destek ve satış departmanlarında görev yapan çalışanlarından 276 kişiyi daha işten çıkardı.

2023 yılında mali olarak 30 Haziran’da sona erecek olan Microsoft, 2024 yılının mali yılına yeniden yapılanarak giriyor. GeekWire’ın yapmış olduğu habere göre Microsoft, işten çıkarmalarla ilgili yapmış olduğu açıklamada şu sözleri dile getirdi:

“Organizasyon ve işgücü ayarlamaları, işimizi yönetmenin gerekli ve düzenli bir parçasıdır. Geleceğimiz için, müşterilerimizi ve ortaklarımızı desteklemek için stratejik büyüme alanlarına öncelik vermeye ve yatırım yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir