Microsoft yaptığı resmi açıklamada, Xbox ve Bethesda Showcase etkinliğinin 12 Haziran Pazar günü gerçekleştirileceğini duyurdu. Açıklamaya göre etkinlikte yeni oyunlar hakkında birçok bilgi yer alacak.

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Microsoft, geçtiğimiz yıllarda oyun devi Bethesda’yı satın aldı. Ayrıca geçtiğimiz aylarda dev şirketin bir başka oyun devi olan Activision Blizzard’ı da satın alacağı açıklanmıştı. Bugün gelen açıklama ise, Xbox’ın sahibi olan dev şirketin oyun dünyasında oldukça iddialı olduğunu da ortaya koyuyor.

Microsoft’tan büyük bir Bethesda etkinliği yolda

Geçtiğimiz haftalarda dünyanın en büyük oyun etkinliklerinden biri olan E3’ün 2022’de gerçekleşmeyeceğini belirtmiştik. Bu haber birçok kişiyi üzmüş olsa da az önce ortaya çıkan açıklamalar kamuoyunun gönlünü doldurdu. Xbox dün yeni bir açıklama ile yaklaşan etkinliğinin tarihini duyurdu.

Xbox ve Bethesda etkinliği 12 Haziran’da gerçekleşecek

Microsoft tarafından bugün resmi Xbox web sitesinde yayınlanan bir açıklamada, “Xbox ve Bethesda Showcase” etkinliğinin ne zaman gerçekleşeceği açıklandı. E3’ün iptalinden memnun olmayan oyunseverlerin gözdesi olan etkinliğin 12 Haziran Pazar günü gerçekleşeceği açıklandı. Şu anda etkinlikle ilgili çok fazla detay bulunmasa da şirket, Xbox ekosistemine giren çeşitli oyunlarla ilgili her şeyin etkinlikte yer alacağını söyledi.

Etkinliğin tarih ve saatini belirten dev şirket, diğer açıklamalarda etkinliğin dijital platformlarda yayınlanacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

Etkinlikte Xbox Game Studios, Bethesda ve dünyanın dört bir yanındaki ortaklarımızdan gelen harika oyunlar yer alacak. Xbox & Bethesda Showcase ayrıca yakın zamanda Xbox ekosistemine gelecek çeşitli oyunlar hakkında bilmeniz gereken her şeyi içerecek, buna Game Pass’e (hem Xbox hem PC için) gelecek oyunlar da dahil. Etkinliği 30 dilde birçok platformdan takip edebileceksiniz”

Şimdilik oyun meraklılarını heyecanlandıran bu büyük etkinlik hakkında pek fazla bilgi yok. Ama, Bethesda’nın oldukça uzun bir süredir oyuncular tarafından merakla beklenen yeni uzay temalı RPG oyunu Starfield hakkında pek çok yeni detay vermesi ve bunun yanı sıra Xbox etkinliğinde paylaşılma ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

Peki siz bu etkinlik hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir