Teknolojinin önde gelen isimlerinden Microsoft, Windows 95’den beri tam olarak 29 yıldır bilgisayarlarımızda yer alan Wordpad uygulamasını tamamiyle rafa kaldırma kararı aldı. Peki, Microsoft bu hamleyi ne zaman ne zaman yapacak?

 Microsoft, Windows 95 sürümünde ortaya çıkardığı ve bütün internet tarihine şahitlik ederek günümüze kadar gelmeyi başaran Wordpad uygulamasının işletim sistemlerinden kaldırma kararı aldı. Teknoloji devi Microsoft bu uygulamanın işletim sistemlerinden tam olarak ne zaman kaldırılacağına dair net bir tarih gündeme getirmese de ileride gelecek güncellemeler ile Windows 10 ve Windows 11 kullanıcıları Wordpad’i tamamıyla kaybetmiş olacak…

Microsoft Wordpad Uygulamasını Kaldırıyor

Bunun yanı sıra üzülerek belirtmek isteriz ki Windows, bilgisayarlara yerleşik bir biçimde kurulan Wordpad uygulamasını Microsoft Store üzerinden de kaldıracak. Bu şekilde Windows 10 ve Windows 11  kullanıcıları uygulamayı kendileri istese dahi indiremeyecek.

Microsoft Wordpad Uygulamasını Kaldırıyor
Microsoft Wordpad Uygulamasını Kaldırıyor

Wordpad Uygulaması Neden Kaldırılıyor?

29 yıllık mazisi ve verdiği nostalji hissiyle Wordpad neden kaldırılma gereği duyuldu? diye sorabilirsiniz. Günümüzde çıkan not alma araçlarının Wordpad’e kıyasla çok daha kaliteli olması, rahat bir biçimde kullanım sunması ve Wordpad’e kıyasla sayısız özelliğe sahip olmaları ile Wordpad’i haliyle baya geride bıraktılar. Gerçekçi bakınca Wordpad, günümüzde sık sık kullanılan yazı yazma araçlarının neredeyse hiçbir özelliğine sahip olmamış biçimde donatılmış.

Wordpad Uygulaması Neden Kaldırılıyor?
Wordpad Uygulaması Neden Kaldırılıyor?

Bu durum da Wordpad’i rakiplerinin oldukça gerisine atıyor. Ayrıca Microsoft’un halihazırda Office programları da bulunuyor. Yani Wordpad günümüzde ihtiyaç fazlası bir uygulama tablosu çiziyor. Microsoft bu gibi sebeplerden dolayı 29 yıllık uygulamasını Wordpad’i kapatma kararı aldı. Bu durum yenilenme ve yeniliklere ayak uydurma konusunda insanı düşündürüyor.

Daha fazla bu tarz içeriklere ulaşmak isterseniz, içerikleri takip edip düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. İyi forumlar dileriz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir