Microsoft bünyesinde görev yapan mühendislerin, yeni nesil Windows işletim sistemi üzerinden çalışmalara başladıkları dile getirildi. Windows 12’nin tamamen farklı bir işletim sistemi olacağı dile getirildi. 

27 Şubat Samsung “Galaxy” etkinliğinde görücüye çıkacak ürünler belli oldu

Microsoft bünyesinde yer alan uzmanlar, yeni nesil Windows işletim sistemi üzerinde çalışmalara başladı. Kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, muhtemel olarak Windows 12 olarak adlandırılacak olan yeni işletim sisteminin tamamen farklı olacağı dile getiriliyor ve şirketin bu iş için yeni bir ekip hazırlığı içerisinde olduğu dile getiriliyor. Uzmanlar gelecek dönemlerde sunulacak olan ürün ile halihazırda bulunan mevcut ürün arasındaki temel farklılıklara değiniyor. Microsoft, Windows 11’de içinde yer almak üzere önceki işletim sistemlerinin geliştirildiği altyapıyı terk etmesi planlanıyor. İşlerim sistemi zorunlu olacak ve Microsoft Pluton güvenlik yongasının ve TPM 2.0 şifreleme yongasının yanı sıra aynı zamanda güvenli önyükleme işlevi de yer alacak. 

12 9

Windows 12 ne zaman sunuluyor?

Windows 12 İşletim sisteminin düşük kaliteli PC’lerde çalışması adına, basit hale getirilen Windows 10Xişletim sistemlerinin pek çok özelliğe sahip olacağı da düşünülüyor. Yeni yazılım, Ev ve Pro kullanıcılar için kayıtlı olan bir hesap getirecek ve bu da işletim sistemi ve Microsoft hizmetlerinin daha detaylı bir şekilde entegre edileceği belirtiliyor. Microsoft’un söz konusu bu yeni işletim sistemini ne zaman sunacağı ise henüz belirtilmedi. Uzmanlar, Windows 10 desteğinin 2025 yılına kadar devam edeceği ve halihazırda bulunan Windows 11 için desteğin bitiş tarihinin hala bilinmediği de dile getiriliyor. Her durumda ise işletim sistemi 2031 yılına kadar güncelleme yapılacak. Böylelikle ise Microsoft, stratejisini aynı şekilde sürdürmeye devam ederse, Windows 12 muhtemelen bu süreçlerde piyasaya sürülecek. Konuyla ilgili olarak yakın zamanda yeni bilgiler elde edilecek gibi gözüküyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir