Teknoloji devlerinden birisi olan Microsoft, bilgisayar kullanıcılarının en çok sıkıntı yaşadığı aşırı batarya tüketimi sorununa çözümle geliyor. Windows 11 geliştirmiş olduğu yeni özellik sayesinde kullanıcıların, batarya verimliliğini büyük ölçüde artırabilmesini amaçlıyor.

Windows 11 kullanıcıları artık cihazlarının batarya kullanımını analiz edebilecekler

Microsoft, 2023 yılının son çeyreğinde yayınlamayı planladığı Windows 11 23H2 güncellemesi ile batarya sorunlarını da çözmeye odaklanıyor. Kullanıcıların yaşadığı batarya problemlerini göz önüne alan şirket, bu yeni güncellemeyle daha verimli bir enerji yönetimi sunarak kullanıcı deneyimini geliştirmeyi hedefliyor. Yayınlanması beklenen olan güncellemenin içine dahil edilen yeni yapıyla beraber kullanıcılar, kullandıkları uygulamaların ne kadar güç kullandığını anlık olarak takip ederek analizlerinde bulunabilecekler. Batarya verimliliğini olumsuz açıdan etkileyen gereksiz uygulamaları, kolay bir şekilde sonlandırarak güç tüketimini kontrol altında tutabilecekler.

Microsoft’un Windows 11 için geliştirmiş olduğu bu özellikle beraber, MacOS işletim sistemini kullanan cihazlardaki ile benzer bir şekilde günlük ve haftalık güç tüketim yüzdelerinin listelemesini yapabilecekler. Ayrıca, uygulamaların güç tüketim düzeylerini analiz edip raporlayan bu özellik, her uygulama için ayrı ayrı değerlendirme yapabilme imkanı sunarak batarya verimliliğini arttırmak adına son derece kullanışlı bir yapıya sahip olacak. Söz konusu olan yenilikte Android ve İOS işletim sisteminde de benzer şekilde ne kadar faydalı olacağı göz önüne alındığında kullanıcı memnuniyetini arttıracağı rahatlıkla ifade edilebilir. Batarya verimliliğini daha fazla arttırmak amacıyla atılan bu adım, bununla da sınırlı kalmıyor. Güncellemenin ardından Windows, bilgisayar kullanım alışkanlıklarınıza bağlı olarak analiz ederek kişisel tavsiyelerde bulunabilecek.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir