Microsoft Teams uygulamasının telsiz özelliği, Android’in ardından iPad, iOS ve Zebra cihazları için de kullanıcıların beğenisine sunuldu. Peki Walkie Talkie adlı bu özellik ne gibi bir fayda sağlıyor. 

Geniş kullanım alanlarına sahip olan Microsoft Teams’in telsiz özelliği uzun bir sürenin ardından iOS ve Zebra cihazlarında da yerini aldı. iPhone, iPad ve Zebra kullanıcıları da popüler video konferans uygulamasını bir telsiz olarak kullanılmaya yarayan bir özellik olarak kullanılabilecek. Kullanıcıların deneyimini önemli miktarda iyileştirmek adına tasarlanan bu yeni özellik hakkında merak edilenler yazımızdadır. 

12 7

Microsoft Teams telsiz kullanım özelliği 

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım devi Microsoft, Walkie Talkie olarak adlandırılan bu telsiz özelliğini ilk olarak iki yıl önce sunmuştu. Microsoft Teams uygulamasına bas konuş fonksiyonunu ekleyen bu özellik, 2020 yılının eylül ayı içerisinde Android cihazları için kullanıcıların beğenisine sunulmuştu. Yazılım dünyasının başarılı ismi tarafından alınan yeni bir karar ile beraber söz konusu bu özellik, iPad, iPhone ve Zebra cihazları için kullanıma sunuldu. Kullanıcılar, Microsoft Teams uygulamasını hücresel veri ya da Wi-Fi ağı üzerinden bir telsiz olarak kullanabilecekler. Walkie Talkie, kullanıcıları, kanalları kullanarak ekiplerle kolaylıkla bağlantı kurması konusunda imkan tanıyor. Hem hızlı hem de son derece pratik bir şekilde kullanılan Walkie Walkie, telsiz kullanımına ihtiyaç duyulan mesleklerde kullanıcılar için fayda sağlayabilir. 

Samsung Galaxy Tab S8 hakkındaki tüm bilgiler

Yeni tip koronavirüs salgınının tüm dünyayı ele geçirmesinin ardından pek çok şirket uzaktan çalışma modelini benimsemiş ve eğitim öğretim de çevrimiçi olarak devam etme kararı almıştı. Bu sebepten dolayı özellikle de video konferans uygulamalarının kullanım oranında çok ciddi bir artış söz konusu oldu. Salgın dönemi içerisinde kullanım oranında ciddi anlamda artış yaşanan video konferans uygulamaları arasında Microsoft Teams’de yer alıyor. Hatta öyle ki, şirket pandemi sürecinde günlük olarak 44 milyon kullanıcı sayısına ulaştığını dile getirmişti. ABD merkezli olan yazılım devi, Microsoft Teams’e yeni özellikler ekleyerek kullanıcı deneyimini en üst seviyeye çıkarmak konusunda taktiksel olarak hareket ediyor. İlk olarak 2017 yılı içerisinde kullanıcıların beğenisine sunulan video konferans hizmeti Microsoft Teams, kişilerin arkadaşları ve aileleri ile hızlı, pratik ve güvenli olarak iletişim kurabilmeleri adına çeşitli imkanlar sunuluyor. Söz konusu bu platformda, aynı zamanda ekran paylaşımı, beyaz tahta gibi özellikler de olacak. Milyonlarca kullanıcı tarafından tercih edilen Microsoft Teams’in telsiz özelliği ile verimli bir kullanım elde etmek mümkün olabilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir