Microsoft, Teams iletişim platformuna yeni bir özellik ekliyor ve kullanıcılara tepkiler ve mesajlar için kendi özel emojilerini yükleme imkanı sunuyor. Bu özellik, Build geliştirici konferansında duyuruldu ve Teams kullanıcılarının “daha yaratıcı ve otantik yollarla” işbirliği yapmalarını ve kendilerini ifade etmelerini amaçlıyor. Kullanıcılar, bu özelliği gelecek ay Teams’in genel önizlemesinin bir parçası olarak deneyimleyebilecekler.

Teams kullanan şirketlerin BT yöneticileri, hangi kullanıcıların özel emoji yükleyebileceğini veya silebileceğini sınırlayabilecek ya da özelliği tamamen kapatabilecekler. Özel emojiler Teams’e yüklendikten sonra, yalnızca aynı organizasyonel alan içinde görülebilecekler. Microsoft’a göre, özel emojilerin genel kullanıma sunulması bu yıl Temmuz ayında bekleniyor.

Microsoft Teams Özel Emoji Trenine Geç Katıldı!

Bu duyuru, Microsoft çalışanlarının Teams’in yerinde bir sürümünde bu özelliğin erken bir versiyonunu keşfetmesinden ve bazı tepkiler ve mesajlar için yaygın olarak kullanılan Pepe the Frog karakterinin animasyonlu bir emojisini bulmasından üç ay sonra geldi. Şu anda, Teams yalnızca çoğu akıllı telefon ve sosyal medya platformunda kullanılan standartlaştırılmış kamuya açık emoji seti olan resmi Unicode emojilerini destekliyor.

Microsoft Teams Özel Emoji Trenine Geç Katıldı!
Microsoft Teams Özel Emoji Trenine Geç Katıldı!

Microsoft, diğer iletişim platformlarına kıyasla özel emoji özelliğini sunma konusunda geç kaldı. Slack ve Discord yıllardır bu özelliğe sahipken, Google Chat 2022’de Workspace kullanıcıları için benzer bir özellik sundu. Microsoft’un bu yeni adımı, Teams kullanıcılarına daha kişisel ve özelleştirilmiş bir iletişim deneyimi sunma amacını taşıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir