Microsoft, popüler Teams Conference uygulamasına bazı yapay zeka tabanlı özellikler eklediğini duyurdu. Teams konferanslarında devrim yaratan bu özelliklerle konferanslar artık daha da iyi olabilir.

Microsoft Teams’e 3D boyutlu fluent emoji güncellemesi geldi

Microsoft, uzun süredir Teams konferanslarına ev sahipliği yapmak isteyen kullanıcılara yardımcı olmak için çalışıyor. Şirketler, özellikle iş hayatında çok kolaylık sağlayan ekipler tarafından son dönemlerde en çok kullanılan uygulamalardan biri haline geldi. Ancak benzer birçok program olduğu için aynı uygulamalar arasında çok fazla rekabet şirketin zaman zaman kullanıcı sayısında azalma olmasına neden oluyordu. Microsoft Teams de rekabeti canlandırmak için bir adım attı ve yeni özelliklerini duyurdu.

Teams, yapay zeka tabanlı özellikleriyle kullanıcılara daha esnek ve kullanışlı özellikler sunuyor. Peki nedir bu yeni özellikler? Yapay zeka bize ne gibi faydalar sağlayabilir? Microsoft Teams indir işlemlerini başlatmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz. Program kurulduktan sonra hemen Microsoft Teams toplantı oluşturma (Microsoft Teams meetings) ya da Microsoft Teams sunum nasıl yapılır rehberleriyle etkileyici sunumlar oluşturabilirsiniz.

iOS için Microsoft Teams indir

Android için Microsoft Teams indir

Microsoft Teams’te yapay zeka, daha iyi bir ses deneyimi için sesi otomatik olarak ayarlar

microsoft teams hileleri var mı?
microsoft teams hileleri var mı?

Bugün Microsoft tarafından duyurulan özelliklerde geliştirici ekibin yaptığı en büyük değişikliklerden biri de ses deneyimiyle ilgili. Yeni yapay zeka teknolojisi sayesinde kullanıcılar karşı taraftan gelen sesleri daha net duyabiliyor ve seslerini daha net iletebiliyor. Yapay zeka tarafından algılanan sesler “dış sesleri” bastırarak ve konuşmacı ile sesiniz arasındaki farkı tanıyarak diğer sesleri azaltacak.

Yapay zeka ile Microsoft Teams ile gelen bir diğer özellik ise birçok uygulamada gördüğümüz “interrupt” özelliğidir. Bu özellik özellikle konferanslarda karşılaşabileceğiniz ses çakışması sorununu çözmeyi amaçlamaktadır. Hoparlör aracılığıyla önünüzdeki kişilerin seslerini duyuyorsanız ve arkadan gelen seslerden dolayı ne dediğinizi anlamıyorsanız, artık bu durumu daha seyrek yaşayabilirsiniz. Teams için yapay zeka ile yeni bir teknoloji geliştirilen ekip, sesleri filtreler ve herkes aynı anda konuşsa bile herkesin net bir ses duymasını sağladı.

microsoft teams toplantı oluşturma işlemlerini siz de yapabilirsiniz.
microsoft teams toplantı oluşturma işlemlerini siz de yapabilirsiniz.

Yapay zekanın diğer özellikleri arasında video konferans yer alır. Bildiğiniz gibi, birçoğumuz internette görüntülü sohbet ederken görüntü kalitesinde büyük bir düşüş gördük. Bu yüzden karşımızdaki kişi ya da kişileri net göremiyoruz ve iletişimde aksaklıklar yaşıyoruz. Ancak Microsoft, görüntülü sohbet videolarının kalitesini daha da artıran yapay zekasıyla bu sorunu çözmüş durumda. Bu, özellikle hem belge hem de yazılı sunum gerektiren konular için iyi bir gelişme.

Microsoft Teams hileleri var mı?

microsoft teams sunum nasıl yapılır ya da microsoft teams toplantı nasıl oluşturulur gibi konularda bilgi alabileceğiniz rehberler bulabilirsiniz. Genel olarak Microsoft Teams hileleri gibi bir durum bulunmamakta ve illegal kullanımlara izin verilmemektedir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir