Teknoloji devi Miscorosft en büyük rakibi Sony’nin Brezilya’da geliştiricilere rüşvet ödeyerek Xbox Game Pass içeriklerinin engellenmesini sağladığını iddia etti. İşte detaylar;

Teknoloji dünyasında rekabet artmaya devam ederken son dönemlerde şirketlerin birbirlerlerine karşı suçlamalarının da ardı arkası gelmiyor. Geçtiğimiz dönemlerde Activision Blizzard’ı satın almaya karar veren ve bunun için 69 milyar doları gözden çıkaran Microsoft, Sony’le karşı karşıya geldi. Sony’nin rekabeti kuralına göre oynamadığını iddia eden Microsoft, şirketin Brezilya’da geliştiricilere para ödeyerek Xbox Game Pass içeriklerini engellediği iddialarıyla gündemi sarstı.

Sony, Microsoft’un Activision’ı satın almasından endişeleniyor

Microsoft, Sony’nin geliştiricilere rüşvet verdiğini düşünüyor

ABD merkezli teknoloji devi dün Brezilya’nın Ekonomik Savunma İdari Konseyi’ne (CADE) konuyla ilgili bir talepte bulundu. Şirkete göre Sony’nin belirli oyunların Microsoft’un oyun akışı hizmetinde kullanıcılar tarafından görünmesinin önüne geçmek adına rüşvet vererek Game Pass’in büyümesini aktif olarak engellemeye çalışıyor.

İddialara göre Sony Brezilya’da geliştiricilere yasal olmayan yollardan ödeme yaparak oyunlarının PlayStation Plus dışına çıkmasını engellemeye çalışıyor. Şirketin bu hamlesinin arkasında ise Microsoft’un Activision Blizzard’ı bünyesine dahil etme çabası bulunuyor. Bu noktada rekabetin kendisi için pek de iyi gitmeyeceğini düşünen Sony, Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın alması tamamlandıktan sonra bazı oyunların Game Pass’e özel hale geleceğini düşünüyor.

Microsoft ise Sony’nin oyun dünyasındaki varlığını güçlendirme politikasının merkezinde ayrıcalığa dayalı bir politika yer aldığını savunuyor. Sony’nin dijital oyun dağıtımı konusunda lider olduğunu belirten Microsot, rakibinin Blizzard oyunlarına karşı sergilemiş olduğu bu tutumun gereksiz ve anlamsız olduğunu da ifade ediyor.

Bununla birlikte şirket Game Pass’ı genişletmeye devam etme yönündeki çabalarının da rakibi tarafından engellendiğini iddia ediyor. Sony’den konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmemesine karşılık şirket Sony’nin Game Pass ve diğer oyun hizmetlerinin büyümesini engellemeye çalıştığı düşüncesinde oldukça kararlı.

Son dönemlerde Activison Blizzard’ın satın alımıyla ilgili oldukça karamsar açıklamalar yapan Sony’nin gerçekten geliştiricilere rüşvet ödeyip ödemediği ise gerekşi incelemeler sonucunda gün yüzüne çıkacak. Yine de şirketin tüm bu suçlamalar karşısında sessiz kalması akılları karıştırıyor. Eğer Sony gerçekten böyle bir hamle yaptıysa başı büyük derde girebilir. Peki sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir