Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Microsoft tarafından yeni yayınlanan bir güncelleme, PC Health Check uygulamasını Windows 10 işletim sistemine kurmanız şarttır. 

Bu hafta itibariyle yeni Windows 10 güncellemesini sunan Windows 10 güncellemesini sunan Microsoft, bütün bilgisayarlara PC Health Check uygulamasını kurması zorunlu tutuldu. Yapılan bu güncelleme, Windows Update üzerinden yapıldığında, herhangi bir ibare ile karşılaşmadan uygulama kurulumu yapıyor. Şu an için Windows 10 kullanıcılarının, uygulamayı kurmayı engellemek adına yapılabilecek bir şey yoktur. 

Microsoft, PC Health Check uygulamasını zorunlu kıldı

Microsoft tarafından yayınlanan KB5005463 adlı yeni güncelleme ile beraber, Windows 10 kullanıcılarının PC Health Check adlı uygulamayı kurmayı zorunlu hale getiriyor. Daha önce söz konusu bu uygulamayı Windows Insider’ın resmi web sitesi üzerinde opsiyonel olarak sunan Microsoft, artık söz konusu bu uygulamayı zorunlu hale getirdi. 

23 8

PC Health Check’ın görevi nedir

PC Health Check uygulaması, Microsoft tarafından yayınlanan ve kullanıcıların Windows 11’i kurup kurmayacağını analiz ederek kullanıcılara bilgi veren bir programdır. Bilgisayarlarınızın RAM, işlemci, ekran kartı ve anakart gibi bileşenlerini kontrol ederek ve TPM 2.0 desteği olup olmadığını analiz etme görevini üstlenen bu programla, işletim sisteminizi Windows 11’e yükseltip yükseltemeyeceğiniz konusunda size bilgi verir. Daha önceki dönemler içerisinde Microsoft’un resmi web sitesi aracılığı ile indirilen program, yeni Windows 10 güncellemesi ile beraber zorunlu olarak bilgisayarlara kurulması gerekiyor. Şu noktada güncelleme yapılmasının ardından programın kurulmasını sağlayamıyorsunuz. Fakat Program Ekle/Kaldır ve Uygulamalar & Özellikler sekmelerinden programı kolaylıkla kaldırabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir