Çin’de kaplan yılına geçilmesi ile birlikte Microsoft özel bir Xbox Series X serisini tanıttı. Yeni modelin tanıtımının yapılması ile birlikte Çin’deki kullanıcılar yeni modele büyük ilgi gösterdi.

Microsoft tarafından geçtiğimiz gün yayınlanan bir blog gönderisinde Çin’deki önemli yıllardan birisi olarak görülen Kaplan yılını kutlamak için Xbox’ta özel bir tasarım yapıldığı belirtildi. Çin’in en ünlü çizgi film sanatçılarından bir tanesi olan Bu2ma ile yapılan bu çalışmalarda 15 özel Xbox Series X modelinin tasarlandığı ve yine bu modeller ile uyumlu olan bir kontrol cihazının tasarlandığı belirtildi.

Yarın satışa çıkacak

25 Ocak tarihinden itibaren Çin’de satışa çıkacak olan bu konsollara yüksek ilginin gösterilmesi bekleniyor. Çeşitli online ticaret platformlarında tanıtılacak olan model, donanım açısından bir fark içermese de özellikle tasarımdaki değişiklikleri ile Çin’de oldukça önemli olan döneme vurgu yapıyor. Bu da kullanıcıların yeni modele daha fazla ilgi duymasını sağlayacak.

Son dönemlerde bölgede etkinliğini artırmak isteyen Microsoft’un böylesine özel bir dönemi tercih etmesi önemli bir satış hamlesi olarak görülebilir.

Çin’de 12 yıllık bir döngüde yıllar belirli hayvanlara göre isimlendirilmiş durumda. 1 Şubat 2022 ile 21 Ocak 2023 yılı arası Kaplan yılı olarak kabul edildiğinden dolayı Microsoft tüm bu süreç içerisinde piyasaya sunduğu yeni modeller ile yüksek satış rakamlarına ulaşmayı umut ediyor. Önümüzdeki günlerde yapılacak resmi satış ile birlikte şirketin bu konuda beklentilerini ne kadar karşılayacağı da görülebilecek. Yapılan özel tasarım çalışması ise şöyle;

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir