Son yıllarda web kameralarını kullanım dışında bantlarla kapatmak yaygın bir davranış oldu. Microsoft ise Windows 11’de yapacağı güncelleme ile farklı bir yaklaşım sergileyecek ve kullanıcıları uyaracak.

Güvenlik ve gizlilik için web kameralarını bantlayan kullanıcı sayısı oldukça yüksek. Pek çok ünlü ismin fotoğraflarında da karşımıza çıkan bu durum, bir örnek olduğu gibi pratik bir güvenlik önlemi olarak değerlendiriliyor. Ancak Microsoft’tan bu duruma oldukça ilginç bir yaklaşım geldi. Zira 2022 Eylül ayında yapılması planlanan 22H2 güncellemesinde, web kameralar için yeni bir özellik kullanıma alınacak.

Microsoft Sony’i rüşvetle suçluyor

Microsoft kullanıcıları uyaracak

87

Yapılan açıklamalara göre Windows 11 işletim sistemi için güncelleme yapıldıktan sonra kullanıcıların web kameraları kontrol edilecek. Kamerada güvenlik kapağı bulunuyorsa ve görüşü engelliyorsa ya da bant gibi cisimlerle kamera kapatılmışsa Windows 11 kullanıcıyı bilgilendirecek ve uyaracak. Microsoft bu kontrolleri, kullanıcıların kamera kullanmak istediğinde güvenlik kapağını açmaması gibi durumlarda da yaparak bilgilendirecek. Böylece kameraya görüntüsü gelmeyen ve güvenlik kapağını kapattığını unutan kullanıcılar, işler daha karmaşık hale gelmeden Windows 11 bildirimleriyle kapağı açacak ve kamerayı kullanabilecek.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir