Microsoft, iOS işletim sisteminde desteklediği SwiftKey’i 5 Ekim itibariyle kullanım dışı bırakacak. Kullanıcılar 5 Ekim sonrasında uygulamayı indiremeyecek ve güncelleme alamayacak.

Microsoft tarafından geliştirilen, hem Android hemde iOS uygulama marketlerde yer alan SwiftKey adlı uygulama, 5 Ekim’de önemli bir güncelleme yaşayacak. Microsoft tarafından yapılan resmi açıklamalarda Apple uygulama mağazasından uygulamanın kaldırılacağı belirtildi. Bu bakımdan 5 Ekim tarihi itibari ile uygulamaya iOS işletim sistemleri için erişim sağlanamayacak.

Microsoft’un neden böyle bir karar aldığı bilinmiyor. Ancak mevcut kullanıcıların herhangi bir değişiklik yapmadığı takdirde SwiftKey’i iOS işletim sistemlerinde kullanmaya devam edebileceği belirtildi. Bu bakımdan kullanım alışkanlıklarını sürdürmek isteyen kullanıcılar herhangi bir değişiklik yapmadan SwiftKey’i iOS’ta kullanabilecek.

Microsoft Teams’e canlı alt yazı özelliği geldi

SwiftKey desteği neden sona eriyor?

Microsoft tarafından popüler uygulama mağazasından uygulamanın neden kaldırıldığı tüm dünya genelinde büyük merak uyandırdı. Ancak resmi açıklamalarda bu konulara yönelik herhangi bir detaya yer verilmedi. SwiftKey ürün yönetimi direktörü Chris Wolfe, CNET’e yaptığı açıklamada, “Microsoft, SwiftKey Android ve Windows dokunmatik klavyeye güç veren temel teknolojiyi desteklemeye devam edecek. iOS’ta SwiftKey yüklü olan müşteriler için, manuel olarak kaldırılana veya bir kullanıcı yeni bir cihaz alana kadar çalışmaya devam edecek.” dedi.

Android işletim sisteminde desteklenecek olan uygulamanın iOS için desteklenmeyecek olması soru işareti yarattı. Eğer bu değişiklikten etkilenmek istemiyorsanız aşağıdaki uygulama linklerinden uygulamayı hemen iOS cihazınıza indirebilirsiniz.

iOS için SwiftKey indir

Android için SwiftKey indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir