Pandemi döneminde milyonlarca kullanıcı sayısına ulaşan Microsoft Teams’e bir süre önce sözü verilen canlı altyazı özelliği nihayet geldi. İşte detaylar;

Microsoft Teams’te gerçek tercümanlar çeviri yapacak

Bildiğiniz üzere pandemi döneminde hayatın durmasıyla video konferans uygulamaları büyük bir önem kazandı. Eğitimimize, işimize ve sevdiklerimizle görüşmemize devam etmemizi sağlayan bu uygulamalar yavaş yavaş hayatımızın normale dönmesiyle daha az kullanılmaya başlanmış olsa da teknoloji devleri uygulamaların popülerliğini korumak için yeni özellikler yayımlamaya devam ediyor. Bu şirketlerden biri olan ABD merkezli yazılım devi Microsoft, şirketlerin yabancı şirketlerle toplantılarını kolaylaştıracak yeni bir özellik yayımladı. Bugün kullanıma sunulan canlı altyazı özelliği dil bilmeme sorununa bir çözüm oluyor!

Microsoft Teams’e canlı altyazılar özelliği geldi

Microsoft, bugün uluslararası Teams toplantılarını oldukça kolaylaştıracak bir özelliği kullanıcıların beğenisine sundu. “Çevrilmiş canlı altyazı” adı verilen bu özellik toplantı başlarken aktif edilebiliyor ve toplantı esnasında iletişimi kolaylaştırıyor. Bunun yanı sıra katılımcılar diledikleri zaman dil seçeneğini değiştirerek farklı dillerde altyazıları da okuyabiliyor. Toplantı esnasında ekranın alt tarafında yer alan çeviriler sayesinde farklı ülkelerdeki katılımcılarla iletişim kurmak için çevirmen gerekliliği de ortadan kalkmış oluyor.

İlk olarak Ağustos ayında beta sürecine alınan bu özelliğin uluslararası toplantılarda şirketler tarafından sıklıkla tercih edileceği düşünülüyor.

Android için Microsoft Teams indir

iOS için Microsoft Teams indir

Yeni özellik nasıl kullanılır? 

Çevrilmiş altyazı özelliğini kullanabilmek için öncelikle Teams uygulamasından bir toplantı başlatmanız gerek. Ardından toplantı denetimleri seçeneğine tıklayarak ‘Diğer Seçenekler’ menüsüne girip ‘Canlı Altyazıları Aç’ seçeneğini seçmeniz gerek. Dil seçeneğini ayarlamak için de ekranın alt kısmında çıkan canlı altyazıların olduğu kısımdan ‘Altyazılar’ seçeneğine tıklayarak toplantının çevrilmesini istediğiniz dili menüden seçmeniz gerek. Ancak özelliğin henüz tüm kullanıcılar için yayımlanmamış olabileceğinin altını çizelim. Bugünden itibaren tüm kullanıcılara sunulmaya başlayan özelliğin bir hafta on güç içerisinde dünya genelindeki tüm kullanıcılar tarafından erişilebilir olması bekleniyor.

Peki siz Microsoft Teams’e gelen bu özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce şirket bu özellik sayesinde pandemi döneminde elde ettiği popüler kullanıcı kitlesini kendinde tutabilir mi? Görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir