Windows Live vb. uygulamalarda kullanılan Microsoft hesaplarının çeşitli nedenlerle silinmesi istenebilir. İşte Microsoft hesap silme adımları;

Microsoft Rewards nasıl kullanılır, nasıl puan kazanılır?

Bir Microsoft hesabını silmek, kayıt işlemi kadar ilgi çekicidir. Microsoft hesabı ile Windows Live, Hotmail ve Outlook hesaplarına tek noktadan erişilebilir. Birkaç farklı uygulamaya sahip Microsoft hesabı kullanıcıları Outlook.com vb. web sitelerine erişim sağlar.

Microsoft hesabı sayesinde kullanıcılar; OneDrive, Outlook, Office ve Skype gibi birçok uygulamayı tek bir yerden kullanabilir. Teknolojinin ilerlemesi ve internetin yaygınlaşmasıyla birlikte bir Microsoft hesabı herkes için bir zorunluluk haline geldi. Uygulamaya erişimi kolaylaştırmak için Microsoft hesabınızı kapatma işlemini başlattık. aşağıdaki ayrıntılarla İşte Microsoft hesabı hariç tutmanız!

Microsoft hesabımı nasıl silerim?

Microsoft hesabını silmek için aşağıdaki adımları izleyin;

  • Bir Microsoft hesabında saklanan tüm belgeler ve fotoğraflar öncelikle kopyalanmalıdır.
  • Microsoft hesabı, cep telefonları ve bilgisayarlar aracılığıyla kolayca silinebilir.
  • Bir cep telefonundan veya bilgisayardan resmi Microsoft web sitesine erişme.
  • Bir Microsoft hesabını kalıcı olarak silmek için ekrana gelen sayfada kullanıcıdan istenen bilgiler doldurulur.
  • Bilgileri girdikten sonra “İleri” butonuna basılarak oturum açılır.
  • Hesapta oturum açtıktan sonra, kullanıcıya Microsoft hesabını kapatıp kapatmayacağını soran bir sayfa görünür.
  • Görüntülenen sayfa, bir kullanıcı Microsoft hesabını kapattığında ne bekleyeceğini açıklar.
  • Kullanıcı hesabını kapatmaya kararlıysa “İleri” düğmesine basmalıdır.
  • Bir hesabın silinmesi için onaylanması gereken sorunlar, kullanıcının önüne gelen ekranda listelenir.
  • Kalıcı hesap silme için listedeki tüm koşullar kontrol edilmelidir.
  • Kullanıcı, koşulları kontrol ettikten sonra aşağıdaki kutuda uygun seçeneği işaretleyerek hesabını kapatmak için bir neden sormalıdır. “Hesabı kapatma için işaretle” seçeneğine tıklayın.
  • Yukarıda belirtilen Microsoft hesabını başarıyla sildikten sonra. Kullanıcıya işlem tarihi bildirilecektir. Sayfanın sol alt köşesindeki “Bitti”yi tıklarsanız, Microsoft hesabınız silinecektir.

Microsoft hesabımı silme işlemini geri alabilir miyim?

Microsoft hesabınız çoğu cihazda eşzamanlı olarak çalışmakta olduğu gibi ayrıca uygulamalara giriş yapmak için de kullanılır. Microsoft hesabı silme işleminin sonunda ekranda görüntülenen tarih, hesap silindikten sonraki 60 günü temsil eder. Microsoft hesabınıza 60 gün içinde kullanıcı adınız ve şifrenizle yeniden giriş yaparsanız, hesap yeniden etkinleştirilecektir. Bu aynı zamanda Microsoft hesabınızı silme işlemini de iptal eder. Hesap belirtilen süre içinde aktif hale getirildiyse, tekrar kalıcı olarak silmek için yukarıdaki adımları uygulamanız gerekir.

Microsoft hesabı silme, oturum açılmazsa 60 gün sonra tamamen kapanır. Bir Microsoft hesabı gerektiğinde tekrar bir hesap açmak gerekir.

Microsoft Student hesabımı nasıl silerim?

Microsoft hesabı silme, özellikle öğrenciler için açılan hesaplar için de gerçekleştirilebilir. Öğrenciler, Microsoft Office 365 uygulamasını kullanarak okul hesapları açabilir.

Bir okul hesabıyla bir Microsoft hesabı oluşturulduğunda, yalnızca öğrencilere değil, aynı zamanda okulun BT bölümüne de erişim sağlar. Bu nedenle, Microsoft hesaplarını kapatmakta güçlük çeken öğrenciler, yardım için derhal Microsoft’un kurumsal destek ekibiyle iletişime geçmelidir. Microsoft hesabınız kalıcı olarak silinirse, herhangi bir Microsoft ürün ve hizmetinde oturum açamazsınız. Microsoft hesabınızı sileceğinizi otomatik bir mesajla kişi listenize bildirmeniz mümkündür.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir