Yaklaşık 1 yıl önce PC için piyasaya sunulan Microsoft Flight Simulator, Xbox Series X|S ve Game Pass desteği aldı.

Oyun dünyasının en çok dikkat çeken oyunlarından birisi olan Microsoft Flight Simulator, 2020 yılında sadece PC desteği ile piyasaya sunulmuştu. Ancak konsol oyunlarında da favori oyunlar arasında yer alan uçak simülatörünün artık Microsoft oyun konsollarında da destekleneceği belirtildi. Şirket tarafından yapılan açıklama ile birlikte oyun hakkındaki detaylar aktarılırken Microsoft Flight Simulator’u Xbox Series X ve S modellerine sahip olan oyuncular oynayabilecek. 

Konsollara Özel Microsoft Flight Simulator Optimizasyonu Yapıldı

Microsoft tarafından geliştirilen uçuş simülatörü, özellikle konsol desteği alması ile birlikte kullanıcılarda büyük bir ilgi uyandırdı. Konsollar için özel olarak optimize edildiği belirtilen oyun, 27 Temmuz 2021 tarihi itibariyle oyuncuların satın alarak oynayabileceği duruma geldi. Microsoft Flight Simulator Başkanı Jorg Neumann tarafından ilk olarak duyurulan bu gelişme, özellikle oyunun piyasaya sunulduğu ilk günlerde gösterilen tepkilerin ortadan kalkmasını sağladı. Oyunun sadece bilgisayarlar için piyasaya sunulmuş olması ciddi bir tepki çekmiş ve Microsoft’un kendi oyun konsollarında bu oyunu neden desteklemediği sorgulanmıştı.

Başkanı Jorg Neumann tarafından kaleme alınan blog yazısında yeni gelişme, “Microsoft’taki en uzun süredir devam eden oyun serisi Microsoft Flight Simulator, PC’de yaklaşık kırk yıla yayılan zengin bir geçmişe sahiptir. Bu sağlam simülasyonu konsollara getirerek PC’nin ötesine geçmek ve daha fazla hevesli pilota uçma şansı vermekten heyecan duyuyoruz.” şeklinde değerlendirildi.

Yepyeni Bir Deneyim Sunacak!

Konsol desteği alarak daha fazla oyuncuyu kapsayan uçak simülatörü, hafif uçaklardan büyük gövdeli jetlere kadar, dünya çapındaki popüler pek çok uçağın kontrol edilmesini sağlayacak. Bulutlar üzerindeki yolculukta rüzgar hızı ve yönü, sıcaklık, nem, yağmur ve yıldırım gibi gerçek zamanlı hava koşullarına karşı oyuncular pilotluk becerilerini test edecek. 

37 binden fazla havaalanı bulunuyor

Geliştirilen yeni versiyon 37.000’den fazla havaalanı, 2 milyon şehir, 1,5 milyar binadan oluşan dev bir oyun dünyasına sahip.  Yapılan son güncelleme ile birlikte oyun; PC, Windows 10 PC, Steam, Xbox Game Pass ve Xbox Series X ve S’de destekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir