Epic, Apple’ın App Store’daki tekeline karşı mücadelede Microsoft ve 35 ABD eyaleti tarafından destekleniyor.

Epic Games, Apple’a karşı önemli bir anlaşma kaybetmiş olabilir, ancak savaşmaktan korkmuyor. Epic Games-Apple’ın kararının açıklanmasından kısa bir süre sonra, Epic temyize gitti ve 35 Başsavcı, Microsoft ve Electronic Frontier Foundation’dan oluşan bir koalisyon da dahil olmak üzere birçok kuruluş, bir Amikas brifinginde Epic’e yardım etti.

Apple, Epic Games ile olan davasını kaybetti!

Bilmeyenler için Epic, Apple’ın iOS uygulamaları üzerinde tekel olduğunu iddia etti ve Apple’ın App Store’dan aldığı ücretleri azaltacak bir değişiklik istedi. Örneğin Epic, Apple’ı başka bir ödeme yöntemini kabul etmeye zorlayabilirse, App Store’un mekaniği önemli ölçüde değişecekti. Ancak Apple, Epic aleyhindeki on davadan dokuzunu kazandı. Microsoft ve 35 ABD savcısı Epic Apple tarafından 4.444 davaya dahil oldu.

Yakın tarihli bir davada açılan bir açılış şikayetinde Epic, Apple’ın lehine bir kararın “yerleşik rekabet ilkelerini tersine çevirdiğini ve antitröst politikasını baltaladığını” savundu. Ayrıca 35 ABD Başsavcısı, Microsoft ve Amicus brifing grubu Epic’in tarafında görünüyor. Savcılık yaptığı ortak açıklamada, “Apple’ın eylemleri mobil uygulama geliştiricilerine ve milyonlarca vatandaşa zarar verdi” dedi.

Savcılara göre Apple, iPhone için uygulama teslimi ve uygulama içi ödeme çözümlerine hükmetmeye, rekabeti engellemeye ve yılda yaklaşık 1 trilyon dolarlık akıllı telefon endüstrisinde ortalamanın üzerinde kar elde etmeye devam ediyor.

Microsoft, Google ve Apple’ın yaptıklarını karşılaştırdı

Microsoft ise Google ile Apple’ın yaptıklarını karşılaştırarak, “Diğer büyük mobil işletim sistemi sağlayıcısı olan Google, aynı şeyi yapma yetkisine sahip olabilirdi. Microsoft ve rekabeti korumak için antitröst yasalarına uyan diğer işletmeler için riskler yüksek.” açıklamasını yaptı.

EFF tarafından sağlanan brifingde, uygulama dağıtımında Apple’ın hakim pazar gücüne sahip olduğu ve kısıtlayıcı uygulama mağazası politikalarının rekabete aykırı olduğu vurgulandı. EFF’ye göre, Apple’ın olumlu sonuçları, şirketin iOS kullanıcılarının yararına olan yenilikleri engellemesini sağlayacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir