Chromium temelli olan tarayıcı Microsoft Edge, yeni özellikler ile kullanıcı deneyimini artırmaya devam ediyor. Bugün Microsoft Edge’ye yeni bir özellik daha eklenmiş oldu. Yeni Microsoft Edge, tam olarak bilmeyenler için belirtmek gerekirse, Chrome ve Opera’nın temelinde tasarlanan ve Google’ın çatısı altında  olan açık kaynak kodlu Chromium altyapısı üzerine kuruludur. Bu altyapı ile beraber güçlü performansıyla ön plana çıkan Edge, en son 91. sürüm özelinde ortaya atılan iddialar ile gündemde yer alıyordu.

Bu alt yapı ile beraber Windows 10 için en iyi performans sergileyen tarayıcı olarak adlandırılmıştı. Şimdi ise Chromium tabanlı olan Microsoft Edge için yeni ve oldukça faydalı özellikler geliyor gibi gözüküyor. Örnek vermek gerekirse tarayıcı artık sızdırılan temelli programları kullanıcılara bildirecek Bu özellik ile beraber güvenlik de artırılmış olacak. Alışveriş merkezli daha çok yurt  dışında çeşitli özel imkanlar kazanan Edge, fiyat karşılaştırma özelliği de sunuyor. Yeni güncelleme ile beraber artık tarayıcıya “verimlilik modu” da eklenmiş durumdadır. Bu mod direk olarak dizüstü bilgisayarlara odaklanarak tasarlanmıştır. Bu özellik ile beraber sisteme binen yük en aza indirilmektedir. Sistemi rahatlatmasının yanı sıra pil ömrünü de uzatan tarayıcı, ödül sisteminde de bir sadeliğe tercih ediyor.

Microsoft Edge yalnızca PC’lerde değil

Popüler tarayıcı geçtiğimiz aylar içerisinde Microsoft tarafından yapılan bir  güncelleme ile Xbox One, Series S ve Series X konsollarında da yerini aldı. Chrome ile aynı temellere sahip olan Edge, konsollar üzerinde de PC’lerle benzer bir kullanım sağlıyor. Örnek vermek gerekirse, yeni tarayıcı üstünde Google Stadia oyunları oynanabiliyor ya da Discord’un web sürümüne de giriş yapmak mümkün kılınıyor. Tasarımı PC ve Mac sürümü ile aynı şekilde olan Xbox’lara özel Chromium Microsoft Edge, klavye ve fare desteğine de sahiptir. Bilindiği üzere konsolların kendisinde bu destek yer almıyor. Hatta öyle ki bazı Xbox oyunlarında tercih edenler için fare ve klavye kullanımına izin veriliyor. Xbox’lar üzerinde Word ve Excel’in online sürümlerine de erişim imkanı sunan bu yeni Edge, kullanışlı özellikler geliyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir