Chromium tabanlı Edge internet tarayıcısının yeni sürümü yayınlandı. Microsoft Edge 99 hem ön hem de arka planda çeşitli iyileştirmeler ile beraber geliyor. 

Öncelikle Edge’de birden fazla profil kullanan tercih eden kişiler artık her profil için özel bir web sitesi hazırlayabilecekler. Özel listelerinizde belirtilen bir web sitesini başlattığınızda, Edge onu otomatik bir şekilde tercih ettiğiniz profil açılacak. PDF belgelerinde gezinmek artık çok daha kolay olacak. Sayfalar arasında geçiş yapmak adına sol bölmedeki sayfa küçük resimlerini kullanmak mümkün olacak. 

Binance yaptırım uygulanan Rus bankalarının kartlarını kabul etmeyeceğini söyledi

Parola yönetimi tarafında da bazı geliştirmeler vardır. Parola yöneticilerinden faydalanmak istemediğiniz alanların listesini belirlemek için ise PasswordManagerBlocklist ilkesini kullanmak mümkün olacak. Bu alanlar için otomatik olarak doldurma iş akışlarını devre dışı bırakmak mümkün olacak. Yeni bir seçenek ise özel birincil şifreleme belirleme işlemi söz konusu olacak. Edge kullanıcıları artık birincil parola olarak özel bir dize tanımlayabilecekler. Sadece bu dizeyi kullanarak ilk kez kimliklerini doğrulamaları halinde, bir web sayfasındaki kimlik bilgileri için otomatik olarak doldurma özelliklerini kullanabilecekler. Bu sayede bir güvenlik katmanı ekleyerek yetkisiz olan kullanıcıların kayıtlı parolalarınızı kullanması engellenmiş olacak. Güncellemeyi gerçekleştirmek adına üç noktalı menüye tıklayabilir ve ardından Yardım ve Geri Bildirim > Microsoft Edge Hakkında’ya gidebilirsiniz. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda yeni bilgiler elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir