Kripto para borsası Binance Perşembe günü, yaptırım uygulanan Rus bankalarının kart sahiplerinin bunları platformlarında kullanamayacaklarını söyledi ve yaptırım uygulanan kişilerin erişimlerinin kısıtlandığını doğruladı.

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bazıları Rusya’da kalıyor ve uzmanların, Ukrayna’nın işgalinin ardından Batı’nın Moskova’yı tecrit etme girişimlerini zayıflattığını söylediği bir kararla ana akım finans ile sıraları kırıyor.

Binance’den Rusya’ya tepki

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bazıları Rusya’da kalıyor ve uzmanların, Ukrayna’nın işgalinin ardından Batı’nın Moskova’yı izole etme girişimlerini zayıflattığını söylediği bir kararla ana akım finans ile sıraları kırıyor.

Rusya’nın ekonomisini sıkıştırmayı ve küresel finans sisteminden koparmayı amaçlayan Batı yaptırımları, sürü halindeki şirketleri ve finans firmalarını ülkedeki işlerini durdurmaya zorladı. 

Ancak, Binance ve ABD merkezli Kraken ve Coinbase dahil olmak üzere dünyanın en büyük kripto borsalarının çoğu, Ukrayna hükümetinin bir talebine rağmen, Rus müşterilere yönelik kapsamlı bir yasak getirmedi. Kullanıcıları tarayacaklarını ve yaptırımlarla hedeflenen herkesi engelleyeceklerini söylediler.

Binance TR ücretsiz Türk Lirası çekimiyle ilgili yeni bir karar aldı

Soğukluk, geleneksel finans sektörü ile kökleri özgürlükçü ideallere ve hükümetlere güvensizliğe dayanan kripto para dünyası arasındaki ideolojik uçurumu gösteriyor.

Kripto borsaları, bütün bir ulusun kesilmesinin, Bitcoin’in devlet gözetimi olmaksızın ödemelere erişim sunma etiğine aykırı olacağını savundu.

Yine de bazı kara para aklama karşıtı uzmanlar, borsaların Rusların yurtdışına para taşıması için bir yol açabileceği ve böylece Batı’nın Rusya’yı savaştan geri çekilmeye zorlama çabalarını baltalayabileceği konusunda uyardı.

ABD’li avukat ve eski bankacılık düzenleyicisi Ross Delston, “Yaptırımların azaltıldığına şüphe yok” dedi ve kripto para birimlerinin “başka türlü var olmayacak bir güvenli uçuş için bir yol sağladığını” da sözlerine ekledi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir