Microsoft, Edge tarayıcısında ortaya çıkan Chrome hatası için düzeltme yaparak sorunun giderildiğini duyurdu.

Microsoft, Edge tarayıcısında geçtiğimiz hafta ortaya çıkan hata ile gündeme gelmişti. Kullanıcılar, Chrome tarayıcı verilerini Edge’ye aktarırken son onay kutusu çıkmadığı için sorun yaşamaya başlamıştı. Otomatik olarak hemen yaşanan bu içeri aktarma sorununun raporlanmasının ardından Microsoft durumu düzeltecek güncellemeyi yayınladı.

Microsoft’tan Edge’ye Küçük Dokunuş

Microsoft konuyla ilgili yorum yapmayı reddetse de son güncellemede bu konuda küçük bir not bıraktı. Yamada ise Microsoft “Edge, kullanıcı onayı ile diğer tarayıcılardan her lansmanda tarayıcı verilerini içe aktarma seçeneği sunan bir özelliğe sahiptir. Bu özelliğin durumu birden fazla cihazda senkronize edilmemiş ve doğru görüntülenmemiş olabilir. Bu düzeltildi.” demekle yetindi.

Düzeltme sonrasında tarama verilerinin otomatik olarak içe aktarılmasındaki kontrolleri geri getirirken cihazlar arasındaki senkronizasyon sorununu da giderdi. Böyle bir hatanın ortaya çıktığı merak edilirken Chrome gibi rakip bir tarayıcı üzerinden böyle bir hatanın yapılması dikkat çekti.

Microsoft, Edge’deki Chrome’la İlgili Hatayı Giderdi
Microsoft, Edge’deki Chrome’la İlgili Hatayı Giderdi

Microsoft Yorum Yapmaktan Kaçındı

Microsoft’un tarayıcısında yaşanan hataya yönelik Microsoft’a yakın internet sitelerinde görüşme yapılmak istendiği ancak Microsoft’un bu konuda sessiz kalmayı tercih ettiği ifade edildi. Microsoft hakkında tarayıcı rekabetinde haksız rekabet ettiğine yönelik iddiaların yaşandığı bir dönemde hatanın yaşanması dikkat çekici. Zira daha önce indir.com’da da bahsettiğimiz gibi Mozilla cephesinden şok suçlamalar yöneltilmiş ve   Microsoft’un taktiklerini ve tüketiciler üzerindeki etkisini araştırmak için”  denilerek hazırlanan rapor sunulmuştu. Raporda Microsoft’un rakip tarayıcılarla rekabeti zayıflatabilecek taksitler kullandığı ve bu taktikler ile kullanıcıların Edge’ye zorlandığı öne sürülmüştü. Sayfalarca süren şok suçlamalar karşısında da Microsoft sessiz kalmayı tercih etmişti.

Şirketler arasında yaşanan tarayıcı rekabetinin bundan sonra daha sert geçmesi bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir