Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Microsoft yakın zaman içerisinde erişime açılan RSS tarzındaki İzlenebilir Web özelliğini daha da genişleten web tarayıcısı Microsoft Edge için yeni özellikler üzerinde çalışıyor. 

Başarılı isim Microsoft, yakın zaman içerisinde erken erişime sunulan RSS tarzı İzlenebilir Web özelliğini daha da genişleten web tarayıcısı Microsoft Edge için yeni özellikler üzerinde çalışıyor. A/B test sürecinin bir parçası olarak hizmet veren şirketi, favori içerik üreticilerini tek bir tuşla takip edebileceği yeni bir YouTube entegrasyonu üzerinde çalışmalar yapıyor. 

Apple 13 inç M1 MacBook Pro’dan vazgeçti

Microsoft Edge, YouTube butonu için çalışıyor

YouTube takip düğmesi, deneme katılımcıları için URL çubuğunun sağ kısmında yer alacak. Kullanıcılar söz konusu bu düğmeye tıklayarak kanal ile ilgili bilgi (ör. abone sayıları, toplam video sayısı), en son videoların bir kataloğu ve söz konusu kanala takipçi olma imkanını da elde edecekler. Bu özellik, yerel YouTube abonelik fonksiyonundan biraz farklı olarak değerlendiriliyor. 1999’da geliştirilen RSS (Really Simple Syndication’ın kısaltması), bir zamanlar web’de yer alan haberleri ve diğer içerikleri de takip etmenin en kolay yollarından biridir. Fakat ömrü ise kısa sürdü. Web içeriğini paylaşmak ve keşfetmek için yeni bir imkan sunarak, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya platformlarının her geçen gün daha da popüler olması, RSS’in altın çağına etkin bir şekilde son verdi. 

8 9

Google Haberler gibi diğer algoritma tabanlı olan hizmetler de web kullanıcılarına içerik sunmak adına alternatif bir model olarak değerlendirildi. Bunun yanı sıra, içerik keşfine yönelik olan algoritma tabanlı yaklaşımla ilgili olarak çeşitli sorunlar (yanlış, yalan bilgi vb.) ortaya çıktı. Kendilerine aktarılan bilgiler üzerinde daha fazla kontrol sağlamanın bir yolunu arayan pek çok kişi vardır. Şu an için bu insanların pek çoğu, en azından büyük bir kısmı kısıtlı olan bütçe ile geliştirilen ve ücretsiz olan RSS okuyucularını kullanıyor. Fakat şimdi Microsoft Edge ve Google Chrome gibi büyük web tarayıcıları yerleşik olarak RSS fonksiyonunu sunmaya başlıyor. 

RSS hizmetleri, kullanıcıların YouTube içerik üreticilerini bir süre de olsa takip etmesine izin vermiş olsa da, Microsoft, kullanıcılara bir kanal ile ilgili bağlamsal olarak sağladığı ve yeni bir video geldiğinde ise bilgilendirdiği son derece zengin ve kullanışlı bir deneyim sunmayı hedefliyor. Özellik şimdilik erken erilim aşamasındadır. Fakat testin sonucuna göre yıl içerisinde tam sürümünün tüm Microsoft Edge kullanıcılarına sunulması bekleniyor. Yakın zamanda yeni bilgiler elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir