Microsoft, Edge tarayıcısına her gün yeni özellikler getirmeye devam ediyor. Yeni özellik, uzantı üzerinde kontrol sunuyor. Detaylar haberimizde;

Microsoft, Edge web tarayıcısında, belirli sitelerdeki tüm uzantıları tek bir tıklamayla duraklatmanıza olanak tanıyan ve kullanıcılara tehlikeli veya hassas sitelerde çalışan uzantılar üzerinde daha fazla kontrol sağlayan yeni bir özelliği test ediyor.

Genellikle, Microsoft Edge ve Google Chrome gibi tarayıcılar, uzantılar genellikle web sitesi verilerine erişim gerektirdiğinden, gizlilik kısıtlamaları nedeniyle uzantıları anonim modda otomatik olarak çalıştıramaz. Kullanıcılar yanlışlıkla (veya bazen kasıtlı olarak) kötü amaçlı uzantılar yüklerse bu bir sorun olabilir.

Microsoft, Edge tarayıcısıyla Chrome’a adeta savaş açtı

Windows tarafından en gelen bilgilere göre bu yeni özellik Edge’i rakip Chrome tarayıcının sunabileceğiyle daha uyumlu hale getirecek, ancak bazı önemli farklılıklar var. Güncelleme, Edge Canary’de test edilen yeni bir özelliğin ekran görüntülerini sağlayan reddit u/Leopeva64 -2 tarafından keşfedildi.

Microsoft Edge tarayıcısını geliştirmeye devam ediyor

Özellik şimdilik hala test aşamasında. Bu özellik, açıp kapatabileceğiniz tek tek uzantıları seçmek yerine belirli bir web sitesindeki tüm uzantıları duraklatmanıza olanak tanıyacak. Chrome henüz web sitelerindeki tüm uzantıları engelleyemez; bu nedenle, indirilen tüm uzantıları manuel olarak seçmeniz ve belirli alanlarda çalışmasını istemiyorsanız bunları manuel olarak yüklemeniz gerekir.

Bu yeni genişletme özelliği şu anda yalnızca Edge’de mevcut olmasıyla birlikte tarayıcıyı kullanırken “Bu sitedeki uzantı, veri paylaşımını azaltmak için durduruldu” yazan bir başlık göreceksiniz.

Bu özellik Edge Canary beta test kanalından çıkar ve herkese açık hale gelirse, belirli sitelerde tek tek uzantıların kesintiye uğramasına izin veren bir gelecek sürüm göreceğimizi varsayıyoruz.

Microsoft’un Edge’i Chrome için olağanüstü bir rakip haline getirmeye çalışmak konusunda ciddileştiği çok açık, ancak Google tarayıcısı Mart 2022’den bu yana (Statista’ya göre) hala pazar payının yaklaşık %65’ine hakim oldu. Bu, Edge’in daha gidecek çok yolu olduğu anlamına geliyor.

Peki siz Microsoft Edge’nin bu yeni özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz internette gezinmek için hangi tarayıcıyı tercih ediyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir