Microsoft Edge kullanıcıları Google Chrome indirmeye çalıştığında farklı Microsoft uyarılarıyla karşılaştı. Bu durum kısa sürede teknoloji dünyasının gündem maddelerinden birisi haline gelirken Microsoft’un uygulaması kullanıcıların tepkisini çekti.

Microsoft, yeni Edge tarayıcı ise popüler tarayıcı Google Chrome ile aynı sistemi kullanmaya başladı. Chromium üzerine inşa edilen Microsoft Edge ile tarayıcı sektöründe yeniden eski günlerine dönmek isteyen Microsoft, zaman zaman agresif davranabiliyor. Zira Microsoft Edge üzerinden Google Chrome tarayıcısını indirmek isteyenler için farklı mesajlar ile kullanıcılara uyarılar yapmaya başladı.

edge2

Microsoft Edge’de Chrome indirmek zorlaştırılıyor!

Microsoft Edge üzerinden Google Chrome indirmek isteyenler kullanıcılar için mesajlar gönderemeye başlayan Microsoft, Google Chrome ile Edge’nin aynı teknolojiyi kullandığını ve Chrome yerine Edge’nin kullanılması gerektiği öne sürüldü. Windows 10 ve Windows 11 işletim sistemlerinde gösterilmeye başlanan mesajlar ile birlikte kullanıcılara uyarılar yapılırken en dikkat çeken mesajlardan birisi şöyle oldu;

“Microsoft Edge, Microsoft’un ek güvenliğiyle Chrome ile aynı teknoloji üzerinde çalışır”

Microsoft’tan 2008 vurgusu!

2008 yılında piyasaya sunulan ve kısa süre içerisinde tarayıcı sektörünün en popüler tarayıcılarından birisi olan Google Chrome, şu anda sektörde lider. Ancak Microsoft, piyasaya yeni sunduğu tarayıcının daha iyi ve güvenli bir seçenek olduğunu iddia ediyor. Google Chrome’un 2008 yılında piyasaya sunulduğunu vurgulayan Microsoft, “eski” olarak tanımladığı tarayıcıyı yerine Microsoft Edge’yi değerlendirilmesini öneriyor. “Şimdi güvenli bir şekilde göz atın” ve “Neyin yeni olduğunu biliyor musunuz? Microsoft Edge!” mesajlarını yayınlanan Microsoft’a karşı Google’dan nasıl bir hamle geleceği ise merak ediliyor.

Edge

Oldukça agresif bulunan bu yöntem, Microsoft’un Google’a karşı bir savaş açması olarak da yorumlandı. Bu mesajlar sonrasına iki şirket arasında yeni gelişmelerin yaşanması da bekleniyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir