Microsoft’un sahip olduğu internet tarayıcısı Microsoft Edge geliştirilmeye devam ediliyor. Şimdi ise Edge tarayıcısının sahip olduğu koleksiyonlar özelliği güncelleniyor ve yeni özellikler kazanıyor. Microsoft Edge tarayıcısında hali hazırda bulunan “Koleksiyonlar Penceresi” adlı özellik bir güncelleme aldı. Yeni güncelleme ile mini pencere sayesinde web sayfaları, yazılar yada görseller kaydedilebilecek. Bu kaydedilebilen içerikler düzenlenebilecek ve bu konu için tarayıcı kullanıcılara önerilerde de bulunabilecek. Geçtiğimiz haftalarda ise Edge tarayıcısına Drop adlı yeni bir özellik geleceği de duyurulmuştu. AirDrop benzeri olan bu özellik ile Edge yüklü olan cihazlar arasında dosya ve not paylaşımı oldukça basit bir hale geliyordu. Bu yenilik sonrasında ise bir özellik daha geleceği belli oldu.

Microsoft Edge için yepyeni özellik geliyor

microsoft edge koleksiyonlar ozelligi yenileniyor

Koleksiyonlar özelliği sayesinde Edge kullanırken, web sayfalarını, metinleri ve internet ortamındaki görselleri kaydetmeniz ve düzenlemeniz mümkün olacak. Bu noktada araştırma konusu veya çeşitli kaynaklarda yer alan içeriklerinize daha sonra ulaşmak için bir koleksiyon oluşturabileceksiniz. Yeni güncelleme ayrıca yaptığınız aramalar ile alakalı önerilerde de bulunacak. Şuan için Microsoft Edge ile Pinterest entegre çalışabiliyor. Koleksiyonlar bölümünde Pinterest önerilerinizi görmek ve koleksiyonunuzu Pinterest’te paylaşmanız mümkün oluyor. Ancak yeni özellik ile koleksiyonlar bölümünün tam olarak Pinterest platformuna benzeyeceğini söyleyebiliriz.

Bu yenilik ile koleksiyonlarınızın yer aldığı klasörlerin yanında açılır bir pencere olarak gözükecek. Kullanıcılar imleci fotoğraf ve video üzerine getirdikleri zaman içeriği kaydetmeye yarayan bir güncelleme alacaklar. Microsoft’un koleksiyonlarınızı başka kişiler ile paylaşma özelliği üzerinde de çalıştığı belirtiliyor. Resmi blog sayfasında yapılan paylaşıma göre bu aydan itibaren, YouTube ve TikTok gibi platformlardaki içerik oluşturucularını takip edebileceği ifade ediliyor. Güncelleme henüz gelmezken, yakın zamanda Microsoft tarafından sunulması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir