Microsoft, Edge tarayıcısına AVIF formatı için destek ekleyerek, diğer yaygın görüntü formatlarına göre daha verimli bir kodlama sağlayan AV1 video çözücüsünü temel alan bir görüntü kodlama formatı olan AVIF’in kullanımını yaygınlaştırmaya yönelik bir adım atıyor.

microsoft

Microsoft Edge, AVIF ile daha yüksek bir görüntü kalitesi hedefliyor

AVIF’in WebP ve JPEG’e göre daha yüksek bir VMAF puanı aldığı ortaya çıkan test sonuçları da bu hamlenin önemini arttırıyor. Mozilla ve Google’un ardından Microsoft da AVIF desteği sağlayarak, kullanıcıların daha verimli ve yüksek kaliteli görüntüler deneyimlemelerini mümkün kılıyor. Bununla birlikte Mozilla, AVIF desteğini Ekim 2021’de Firefox 93’e ekleyerek, bu özelliği ilk destekleyen olmayı başardı. Daha sonra Google, Chrome 103 ile AVIF görüntü desteğine sahip oldu. Safari de iOS 16.0 sürümü ile AVIF desteğine kavuşmuş oldu.

microsoftedge

Bu gelişme, Edge kullanıcılarına AVIF formatında daha iyi bir deneyim sunarken, kullanıcılar da “–enable-features=msEdgeAVIF” komutunu kullanarak bu özelliği etkinleştirebiliyorlar. Bu hamlenin, tarayıcılarda AVIF kullanımının yaygınlaşmasına katkı sağlayacak ve internet kullanıcılarının daha yüksek kaliteli görüntüler elde etmelerine yardımcı olacağını belirtebiliriz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir