Microsoft, Microsoft Edge’i Windows’taki en iyi tarayıcı haline getirmek için devamlı çalışırken, Chrome ve Firefox şeklinde tarayıcılarla rekabet ediyor. Google Chrome pazarın oldukça büyük bir payına haiz, sadece Edge son zamanlarda harbiden iyi hale geldi diyebiliriz.

Microsoft ek olarak yeni isteğe bağlı özelliklerle deneyimi iyileştirmeye çalışıyor. Yazılım devi şimdi ise yeni bir hususiyet olan “Games açık oturum (Oyun paneli)” ile oyunculara bir şeyler takdim etmek istiyor. Tarayıcıdaki bir eklenti şeklinde gözüken Edge’in paneli, oyunları internet sonuçlarında göstermenin başka bir yolu olarak geliyor ve tarayıcı tabanlı oyunlar oynayanlar için tasarlanmış.

Microsoft Edge araç çubuğu işlevselliği arttı

Microsoft Edge Oyunlar Games2 1

Microsoft Edge’in oyun paneli performans için tasarlanmış Opera GX’in aksine, oyun canlandırırken tarayıcıda herhangi bir değişim yapmayacak. Bunun yerine Microsoft Edge penceresinin sağ tarafında MSN Games’den alınan neticeleri gösterecek.

Microsoft Edge’ye yeni özellikler eklendi

Yukarıdaki monitör görüntüsünde görebileceğiniz şeklinde, Microsoft tarayıcının vasıta çubuğuna “Oyunlar” butonu ekliyor. Butona tıkladığınızda Edge’in sağ tarafında Koleksiyonlara benzer yeni bir açık oturum görünecek. Bu açık oturum Solitaire, Mahjong Arcade ve öteki oyunlar şeklinde tek oyunculu ve oldukça oyunculu oyunlara haiz bayağı bir oyun sitesi olan MSN Games’ten tarayıcı tabanlı oyunlar için sonuçlar getirecek.

Butonların geri kalanı şeklinde, Edge’in MSN Games özelliği de tamamen isteğe bağlı olacak ve varsayılan olarak dönem dışı bırakılacak. Microsoft bu özelliği hala kontrol ediyor ve yakında kesin sürüme gelmesi bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir