Microsoft, mini görev çubuğunu ilk kez Şubat ayında tanıtmıştı. Şimdi bu görev çubuğunu tabletlerde kullanılabilir hale getirmek istiyor. İşte detaylar;

Windows 11 görev çubuğu yenileniyor

Microsoft, en son Windows 11 önizlemesinde tablet dostu görev çubuğunu geri getiriyor. Görev çubuğu ilk olarak Şubat ayında Windows 11’de mevcut olması gereken diğer yeni özelliklerle birlikte tanıtıldı, ancak daha sonra daha fazla dahili geliştirme için kaldırıldı. Microsoft bir blog yazısında, görev çubuğunun geliştirme kanalındaki Windows Insider güncellemesinin bir parçası olduğunu ve dizüstü veya masaüstü değil, yalnızca 2’si 1 arada tablet olarak kullanılabilen bilgisayarlar için kullanılacağını söyledi.

Görev çubuğu tasarımı bazı modeller için değiştiriliyor

Görev çubuğunun kendisi, tablet kullanıcısı kullanmadığında gizlenecek şekilde tasarlanmıştır ve ekranda daha fazla yer açar. Ekran küçüldüğünde, kullanıcıya süre ve pil yüzdesi gibi “önemli” bilgiler gösterilir. Genişletildiğinde birkaç uygulamayı, widget’ı ve Başlat düğmesini ortaya çıkarır ve daha dokunmatik görünür.

Microsoft, en son güncellemesinde, özellikle sistem özelliklerinde 2’si 1 arada olmayan cihazlarda çalışan diğer özellikleri de kullanıma sunuyor. En son güncelleme, hareketli grafikleri ve resimleri Ayarlar uygulamasına getiriyor ve menü seçeneklerinin üzerine geldiğinizde bunları kenar çubuğuna ekliyor. Bu güncellemenin ayrıca Ayarlar, Widget’lar, Görev Yöneticisi ve Windows için hata düzeltmeleri içerdiği bildiriliyor.

Peki sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir