Microsoft, Copilot AI sistemi için Super Bowl’da yaptığı reklamlarla kullanıcı kitlesini arttırmayı başardı. Uygulama listelerde tırmanışa geçti.

Super Bowl, tüm dünyada yakından takip edilen bir etkinlik oldu. Bu etkinlikte reklamlar ürün satışlarını ve ilgiyi de arttırdı. Reklam verilen hizmetlerden birisi de Microsoft Copilot oldu. Microsoft tarafından yapılan özel tanıtımlar sonrasında yapay zeka sistemi daha fazla kişi tarafından denenmeye başlandı. Microsoft, Copilot’u reklamlarda “Günlük AI arkadaşınız” şeklinde lanse ederken görseller, kodlar oluşturmak için Copilot’un yeteneklerini öne çıkardı.

Microsoft Copilot’a Super Bowl Dopingi
Microsoft Copilot’a Super Bowl Dopingi

Microsoft Copilot Listelerde Zirveye Tırmandı

Microsoft Copilot reklamları sonrasında  App Store ve Google Play Store’da yukarıya tırmanmaya başladı. Tırmanış sonrasında App Store’da Microsoft Copilot en popüler ücretsiz uygulama listesinde ikinci sıraya yükseldi. Google’da ise en çok indirilenler arasında 12. oldu.

Yaygın kullanılmaya başlanmasının ardından ise Microsoft Copilot’ta ve rakibi Google Gemini’deki hatalar sosyal medyada yaygın bir şekilde yer almaya başladı. Kullanıcılar spora yönelik yapılan sorgularda sonuçların, oyuncuların ve lig geçmişlerinin hatalı şekilde yansıtıldığı ifade edildi. Bu nedenle, Microsoft’un Copilot uygulamasına olan ilgi artmış olsa da önemli bir sorun ile karşı karşıya kaldığı görülebiliyor. Kullanıcılar uygulamayı doğru veya güvenilir bulmazlarsa muhtemelen diğer alternatiflere yöneleceklerdir. Bu nedenle şu anda tırmanış, doğru şekilde yönetilmediği takdirde işler tam tersine dönebilir.  Microsoft’un bu popüler dönemde yeni güncellemeler ile kullanıcıları sistemde tutmak için çaba göstermesi bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir