ChatGPT robotunu, OpenAI herkese açık bir şekilde satışa sunacak. Microsoft ise kurumlara yönelik özel optimizasyonlar yapılan bir ChatGPT versiyonunu pazarlamaya hazırlanıyor.

Microsoft, ChatGPT’yi pazarlayacak
ChatGPT’yi, Microsoft Pazarlayacak

ChatGPT yapay zeka sohbet robotu bir anda büyük bir başarıya kavuştu.Bu durum en çok  OpenAI girişimcisi Microsoft’u sevindirdi. Microsoft tüm rakiplerinden önce davranarak ChatGPT altyapısını Bing ve Edge gibi ürünlere entegre etmişti.Microsoft bu sayede para kazanmaya başlayacak.

ChatGPT, İhtiyaca Yönelik Olacak

ChatGPT robotu, işletmelere yönelik olarak farklı ihtiyaçlara göre optimize edilecek. Microsoft yaptığı açıklamada ChatGPT’nin güvenliği ön plana çıkarılmış özel bir versiyonunu satışa sunacağını belirtti. Özel versiyonlar, izole tutucularda eğitilecek ve burada tutulacak.Microsoft bu şekilde veri sızıntısı yaşamamayı hedefliyor. 

Özel ChatGPT versiyonu normal versiyonun 10 katı daha pahalı bir fiyata pazarlanacak. OpenAI teknolojileri, zaten senelerdir Microsoft’un izole sunucularında, sızıntı yaşanmadan eğitilmekteydi. Bu sayede bu çalışmalar da meyve vermeye başladı. OpenAI herkese açık ChatGPT versiyonunu satarken, Microsoft da gizliliğe önem veren kurumlara özel ChatGPT versiyonunu sunmuş olacak.

Microsoft, ChatGPT’yi pazarlayacak
ChatGPT’yi, Microsoft Pazarlayacak

Microsoft her iki durumda gelir elde etmeye devam edecek. Geçtiğimiz günlerde Samsung çalışanlarının ChatGPT robotuna, firmaya ait bazı verileri sunması bazı problemlere neden olmuştu.Samsung çalışanlarının sundukları verileri için cevaplar almaya çalışması ticari sırların gizliliği problemini ortaya çıkarmıştı. Microsoft tam da bu noktada kurumlara önemli bir alternatif sunmuş oluyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir