Microsoft yaklaşık olarak  40 yıl öncesinde piyasaya sürmüş olduğu cihazları için büyük bir dönemin kapandığını resmi olarak açıkladı. 

Microsoft, bir dönemin gerçek anlamda tamamen sona erdiğini duyurdu. Şirket bundan sonraki dönem için büyük kararlar aldı. Artık önümüzdeki dönemlerde Microsoft markalı herhangi bir fare, klavye ya da web kamerası üretmeyeceğini veya satmayacağını açıkladı. Şirket bunlar yerine yeni geliştireceği ürünlere Surface Logosunu basacağını da ekledi.

Şirketin bu duyuruyu yaptığı gün ise dikkatleri çekti. Microsoft, bu duyuruyu yaptığı gün Microsoft farenin ilk satışa çıktığı günden  40 yıl sonra yaptı. Şirket, 2 Mayıs 1983’te ilk faresini satışa sunulmuştu.

Microsoft

Microsoft üretimi Surface markası altında piyasaya çıkacak

1982 ‘de Mouse Systems, IBM ve Logitech gibi diğer şirketlerinde yer aldığı IBM tabanlı kişisel bilgisayarlar için fare ürünlerini piyasaya sunmuşlardı.Microsoft da bu küçük olan ama büyüyen pazarın içinde bulunmak istediğine karar verdi. Microsoft’un donanım bölümü 1982’de  Apple için Z80 SoftVard eklenti kartını satmaya başlamasından kısa bir süre sonra kurulmuştu. Bu fare 2 Mayıs 1983 yılında ilk kez piyasaya sürüldüğünde tam olarak 195 dolarla satışa çıkmıştı. Bu fiyat etiketi o zamanlarda bir bilgisayar aksesuarı için çok yüksek bir meblağ iken şu anki dönem içerisinde bu fiyat çerçevesinde Logitech veya Razer’dan çok şık olan kablosuz oyun faresi alabilinecek durumda olduğunu görebilirsiniz. Microsoft kararı ile üreteceği aksesuarlar Surface markası altında piyasaya sunulacak.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir