Microsoft Bing’in sohbet kısmına reklam ekleneceği açıklandı. Detaylı açıklama bulunmamış olsa da servis edilen ekran görüntülerine göre reklamların nasıl görüneceğine kapı aralıyor.

ABD merkezli olan Microsoft teknoloji devi olarak da biliniyor. Microsoft bundan kısa süre önce Bing arama motoruna ChatGPT entegrasyonu getirdi. Şimdilerde ise bu özellik oldukça fazla kişi tarafından aktif olarak kullanılmaya başlandı. Bu durumu fırsat olarak gören şirket,  Bing’in sohbet botu ile ilgili bir karar aldığını bildirdi. Microsoft yöneticilerinden Yusuf Mehdi tarafından yapılan açıklamada, sohbet botuna reklam ekleneceği ifade edildi.

Microsoft üst düzey yöneticisi açıklamasında, tam olarak bu tür reklamların Bing’in ChatGPT entegrasyonuna ekleneceğine ilişkin bir açıklamada bulunmadı. Bu durumun içerik sahiplerine daha fazla para kazandırmanın bir yolu olarak düşünülebileceğini belirtti. Yönetici sohbet botundaki reklamların nasıl görüneceği ile ilgili de bir örnek paylaştı. 

Paylaşılan örneğe göre sohbet botundaki reklamların açılabilir bir yapıda olacağını açık bir şekilde gösteriyor. Soruya yakın konularla ilgili olarak gösterilecek reklamlar, standart arama sonuçlarındaki reklamlara benzerlik gösterecek şekilde olacak.

microsoft 1 2
Bing Yönetici Sohbet Botundaki Reklam Ekran Görüntüsü

Microsoft, Bing’in Reklam Özelliği Değerlendirildi

The Verge’e konu üzerine açıklammada bulundu. Açıklamasında Microsoft sözcüsü yeni bir Bing’in hâlâ test aşamasında olduğunun hatırlatmasını yaptı. Bu durumdan kaynaklı olarak kullanıcıların kullanım esnasında göreceği reklam arayüzün değişkenlik gösterebileceğinden bahsetti. Açıklamasına ekleme yaparak, en iyi deneyimin nasıl sunulacağı üzerinde çalıştıklarını belirtti. 

Debargyha Das isimli yazılımcı, Bing arama motorunun sohbet botunu reklamları nasıl göstereceği üzerine bir ekran görüntüsü paylaştı. Yapay zeka aracına en ucuz Honda araba sorgusu şeklinde arama yaptıran Das, aldığı cevap sırasında iki yere reklam eklendiğini gözlemledi. Eğer Bing’in sohbet botundaki reklamlar bu şekilde gösterilirse, kullanıcılar için önemli bir sorun yaşatmayacağı düşünülüyor. Bununla beraber reklamların her yere yayılması, bu durumdan muzdarip olan kullanıcıları farklı arama motorlarına yönlendirebilir. Bu durum haricinde Microsoft Bing’in ChatGPT içerisindeki reklam özelliği değerlendirmeleri şimdilik bu şekilde görülüyor.

SEO İçerik Üreticisi

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir