ChatGPT’nin desteklediği Bing’in yeni arama motoru, Microsoft tarafından özel olarak oluşturulmuş küresel  bir test grubuna sunulmaya başlandı. Google’ın rakibi olan Bing’in arama motorunun ilk önizlemesi masaüstünde başarılı oldu. Bugün Windows Latest’in bildirdiği ve Microsoft’ un gönderdiği e-posta da belirtildiği üzere, arama motoru yakın zamanda  Android ve iOS platformlarında da karşımıza çıkacak. 

Microsoft ChatGPT
Microsoft ChatGPT

Microsoft, Şubat ayının başında ChatGPT’nin desteklediği yeni Bing arama motorunu ve Edge tarayıcısını tanıtmıştı. Yeni Bing arama motorunun güncellemelerinin amacı yeni bir sohbet özelliği ve içerik oluşturma yeteneğini kullanarak arama sonuçlarının iyileştirilmesi ve daha iyi yanıtlar vermesi üzerine olduğunu belirtebiliriz.

Microsoft, Chat GPT’yi Android ve iOS’a getirmeyi planlıyor

Microsoft, arama motoru araçlarının web için AI yardımcı pilotu olduğunu belirtiyor.  Mobil platform deneyimleri henüz mevcut değil ve hala gelişim aşamasında olduğu bilinse de Microsoft, Bing’in OpenAI destekli Android ve iOS işletim sistemleri için de sohbet kullanıcı arayüzünü geliştirdiği söyleniyor.

ChatGPT yazılımına erişmek isteyen kullanıcılar, masaüstü bilgisayarlardan Bing AI’ ya Microsoft Edge veya Google Chrome gibi tarayıcılardan, Android kullanıcıları ise Microsoft hesapları ile oturum açarak bekleme listesine kayıt olabilirler.

Mevcut bilgilere göre, Bing.com içerisinde yapay zeka mobil deneyiminin gelişimine tanık olan kişiler, güncellenen sürümün ilerleye haftalarda piyasaya sürülme ihtimali olduğunu iddia etti. 

Microsoft’un paylaşılan mobil deneyim ile ilgili bilgi içeren mailinde ise; “Henüz hazır bir deneyimimiz mevcut değil, aktif olarak üzerinde çalışıyoruz ve yakında hazır hale getireceğiz. O zamana kadar, mobil sürüm hazır olduğunda harika deneyime hazır olduğunuzdan emin olmak için lütfen yeni Bing’i kullanmaya devam edin ve Bing uygulamasını favori uygulama mağazanızdan indirin.” açıklamasında bulundu. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir