Microsoft Perşembe günü yaptığı açıklamada, kuruluşların temel hedeflerdeki ilerlemelerini takip etmelerine yardımcı olacak bir yazılım sağlayan bir start-up olan Ally.io’yu satın aldığını söyledi.

Ancak şirket anlaşmanın şartları açıklamadı. Özellikle daha fazla şirket hibrit ve uzak iş gücüne geçtikçe, Microsoft uygulamalarının giderek daha önemli bir parçası haline geliyor. Microsoft, Ağustos ayında belirli abonelikler için bir fiyat artışı duyurduğunda, 2011’de Office 365 paketinin piyasaya sürülmesinden bu yana tanıttığı birkaç ürünü vurgulamıştı. GroupMe ve Yammer gibi küçük şirketlerin satın alınması Office’in genişlemesine katkıda bulundu.

Microsoft, Sega ve Konami’yi satın almak için harekete geçti

Ally.io’nun yazılımı, hedefler ve anahtar sonuçlar adı verilen ve hedeflerin belirlenmesini ve ölçümleri kullanarak ilerlemenin değerlendirilmesini içeren bir yaklaşımda uzmanlaşan bir kuruluş. Hatta Ally.io, eski Intel CEO’su Andy Grove’un 1983 tarihli “Yüksek Çıktı Yönetimi” kitabında anlattığı modeli benimseyen şirketler arasında da yer alıyor.

Ally.io’nun panoları ve özelleştirilebilir araçları, şirketin Şubat ayında tanıttığı ve popüler Teams uygulaması aracılığıyla erişilebilir hale getirdiği Microsoft’un Viva yazılımının bir parçası olacak. Viva, çalışanlara öğrenme materyalleri, kurumsal belgelerden bilgiler ve üretkenlik önerileri sağladığından bu sayede uygulama deneyimi de önemli ölçütte artacak. Microsoft’un deneyimler ve cihazlar bölümünün işletme müdürü ve kurumsal başkan yardımcısı Kirk Koenigsbauer bir blog yazısında, “Ally.io ve Microsoft Viva, insanların ve ekiplerin uyum sağlamak ve daha iyi iş sonuçları elde etmek için bir araya gelme şeklini zenginleştirecek” dedi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir