Son dönemlerin en önemli gelişmelerinden biri yaşandı. ABD merkezli yazılım devi Microsoft birkaç saat önce yaptığı resmi açıklamada Activision Blizzard ile ilgili önemli bir haber paylaştı.Microsoft Activision Blizzard’ı satın aldı. Şirket yılın en  ses getiren satın alması için 68 milyar doları da gözden çıkarmış durumda.

WSJ’nin ile ulaşılan bilgilere göre Microsoft, oyun dünyasının efsane firmalarından Activision Blizzard’ı bünyesine katmak için tam 68 milyar dolar ödeyecek. Şirket tarafından yapılan resmi açıklamayla onaylanan bu satın alma dünya gündeminde büyük bir ses getirdi.

Microsoft Activision Blizzard’ı satın aldı

Senedir oyun dünyasındaki varlığını güçlendirmek için emin adımlarla ilerleyen şirket için bunun Sony ve diğer rakiplerine karşı elini güçlendirmek için büyük bir hamle olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Ayrıca bu satın alma son dönemlerde taviz ve baskı davalarıyla itibari epey zedelenen Activision Blizzard için de oldukça mantıklı. Bugüne dek  CoD, Diablo, Guitar Hero, Warcrafy, Spyro, Hearthstone ve StarCraft gibi milyonlarca oyuncu sayısına ulaşmayı başaran oyunların arkasında yer alan şirket başındaki davalar nedeniyle oldukça zorlu bir süreçten geçiyordu. Hatta öyle ki şirketin ilerleyen yıllarda batma ihtimalinin bile söz konusu olduğu düşünülüyordu. Bu anlaşmayla birlikte şirketin en iyi çalışanları artık Microsoft çatısı altında çalışmalarına devam ediyor olacak.

Microsoft’un bugüne dek oyun dünyasındaki en son büyük hamlesi Bethesda şirketini ana şirket ZeniMax Media dahil olmak üzere ZeniMax çatısı altındaki Tango Gameworks,  id Software, Alpha Dog Games, Machine Games Arkane Studios ve Roundhouse Studios stüdyolarını bünyesine katması olmuştu. Ve tüm bu satın alma şirkete 7,5 milyar dolara mal olmuştu.

Activision Blizzard oyunları Game Pass’e gelecek

Microsoft bu hamlesiyle Elder Scrolls, Fallout, Wolfenstein, Prey ve Dishonored gibi efsane oyunlarında sahibi olarak Xbox dünyasının geleceği için büyük adımlar atmış ve Game Pass oyun kütüphanesini ciddi anlamda genişleterek oyuncularını bir hayli şaşırtmıştı. Bugün açıklanan satın alma ise oyuncular açısından daha büyük sürprizleri de beraberinde getirdi.

Bethesda oyunları bu hafta Xbox Game Pass’e geliyor

Resmi açıklama göre satın alımla birlikte Activision Blizzard’ın üretmiş olduğu pek çok oyunu önümüzdeki aylarda Game Pass kütüphanesine dahil edilecek.

Bununla birlikte satın almanın değiştireceği tek şey Game Pass’un oyun kütüphanesi de değil. Büyük bir ihtimalle Activision Blizzard’ın üst yönetiminde de ciddi değişiklikler yapılacak. Microsoft’un davalarda ismi geçen yöneticilerle yollarını ayırmayı tercih etmesi çok yüksek bir ihtimal.

Xbox konsollarına özel oyunlar sunmak konusunda zayıf kalan ve bu nedenle kullanıcıları tarafından eleştirilen şirketin yaptığı Activision Blizzard ve Bethesda hamleleri bu durumu telafi edecek gibi görünüyor. İlerleyen aylarda yeni sürprizlerle de kullanıcıların karşısına çıkabilecek olan şirketin yeni tasarlanacak olan Activision Blizzard ve Bethesda oyunlarını sadece PC ve Xbox için yayımlayacağını da belirtelim.

Peki sizler Microsoft’un bu satın alması hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce şirket Xbox’a özel oyunlar yapamamasını bu hamleleriyle telafi edebilir mi?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir