Microsoft’un yeni güncellemelerinde Windows 12 geleceği iddia edilmişti. Microsoft ise yeni açıklaması ise bu iddiaları yalanladı.

Microsoft Windows işletim sistemleri için çalışmalarını sürdürüyor. geçtiğimiz günlerde yeni güncellemeye dair güncelleme notları ortaya çıkmıştı. Windows 11 24H2 ile birlikte Windows 12 iddiaları gündeme gelmiş ve Microsoft’un yeni bir tanıtım yapabileceği öne sürülmüştü. Ancak bu durum yapılan yeni açıklama ile birlikte Windows 12’nin gelmediği ortaya çıktı.

Microsoft’tan Resmi Windows 12 Açıklaması

Microsoft yeni blog yazısı ile güncellemelere yönelik bilgi verdi. Bu bilgilendirmede Windows 12’nin 2025 ve sonrasında geleceğini, Windows 11 24H2’nin Windows 11 için bir 2024 güncellemesi olduğunu söyledi.

Microsoft Açıkladı! Windows 12 Gelmiyor
Microsoft Açıkladı! Windows 12 Gelmiyor

Microsoft tarafından yapılan açıklamalarda “Bugün Build 26-xx’ten başlayarak, Geliştirici Kanallarındaki Windows Insider’lar, sürümün Ayarlar > Sistem > Hakkında (ve kazanan) altında 24H2 sürümüne güncellendiğini görecek. Bu, Windows 11 sürüm 24H2’nin bu yılın özellik güncellemesi olacağı anlamına geliyor. Burada belirtildiği gibi, Windows 11, takvim yılının ikinci yarısında yayınlanan yıllık bir özellik güncelleme temposuna sahip olacak.” dedi. Windows 11’den Windows 12’ye keskin bir geçiş yapılmayacağı bu açıklama ile ortaya çıkmış durumda. Bu nedenle yeni sürüm için biraz daha beklememiz gerekecek.

Windows 11 Çok Benimsenmedi

Windows 12’ye geçiş şu anda Microsoft için de çok mantıklı görünmüyor. Zira Windows 11’in benimsenmesi şu anda kullanıcılar için çok fazla değil. Windows 10 işletim sistemi Windows pazarında yüzde 66 oranında kullanım oranına sahip. Windows 11 ise yüzde 28’lik kullanım oranıyla şu anda gerilerde. Windows 12’nin 2024’te piyasaya sunulması 3 farklı işletim sistemi arasında kullanıcıların bölünmesin yol açabilir. Aynı zamanda Microsoft’un 3 işletim sistemi üzerinde de çalışacak olması iş planlarını bozabilir. Bu nedenle Microsoft bu durumun farkında olduğu için planlamalarını bu yönde yapıyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir