MG, uygun fiyatlı elektrikli otomobilini tanıttı. İşte sedan sınıfının yeni gözdelerinden MG 4’ün özellikleri ve fiyatı…

Elektrikli araçlar için ÖTV indirimi düzenlemesi geliyor

MG, yaklaşık 100 yıl önce İngiltere’de kuruldu ve zamanla spor otomobillerde tanınmaya başladı. Ancak yıllar içinde British Motor, Rover Group ve BMW gibi birçok şirket arasında geçiş yaptı. Sonunda 17 yıl önce China Nanjing Automobile Group tarafından satın alındı.

2005’teki bu satın alma işleminden sonra Nanjing, MG’yi elektrik dönüşümünün ana akımına getirdi. Bugün, nispeten ucuz elektrikli otomobillerle ayırt ediliyorlar. Son olarak geçen yıl MG ZS EV modelini ülkemize getirdi. Şimdi de özellikleri ve fiyatı zaten bilinen yeni MG 4 modelini tanıtıyor.

MG uygun fiyatlı elektrikli otomobilini satışa sunuyor

MG’nin MG 4 adını verdiği yeni hatchback, performans ve fiyat açısından şirketin en çok satan otomobili olmayı hedefliyor. Bu yılın sonunda Avrupa’da satışa çıkacak olsa da Türkiye’ye gelişinin 2023 başlarında olacağını ve bu gecikmenin çip krizinden kaynaklandığını belirtiyor.

Aracın fiziksel özelliklerine baktığımızda 4.287mm uzunluğunda, 1.835mm genişliğinde ve 1.504mm yüksekliğinde olduğunu görüyoruz. Ayrıca oldukça sportif göründüğünü söyleyebiliriz. Rakipleri arasında Volkswagen ID.3 ilk sırada yer alıyor.

Geçen yıl küçük filo da aynı derecede küçüktü. MG 4 bunu tersine çeviriyor. Çünkü 51 kWh ve 64 kWh olmak üzere iki farklı pil seçeneği sunuyor. Bu sayede en iyi koşullarda sırasıyla 350 km ve 450 km menzil sunuyor. Yani sadece şehir içinde değil şehir dışı ulaşımda da rahatlıkla kullanılabilir.

Tabii bu pillerin motorları ile birlikte geldiğini söyleyelim. 51 kWh pil, 125 kW veya 170 beygir gücünde bir elektrik motoruyla gelir ve 64 kWh pil, 150 kW veya 200 beygir gücünde bir elektrik motoruyla gelir. Yol tarifleri zaten bu akılda tutularak belirtilmiştir.

8 saniyede 0-100 km hızlandığı açıklanan aracın maksimum hızı 160 km/s ile sınırlıdır. 125kW ve 150kW arkadan çekişli şeklinde tek motor varyantı ile satılsa da Türkiye için çift motorlu ve dört tekerlekten çekişli bir modelin de sunulabileceği söyleniyor.

Ancak aracın fiyatı henüz açıklanmadı. Ancak içten yanmalı motorlarla rakipleriyle doğrudan rekabet edebildiği söyleniyor. Yani elektrikli rakiplerine göre çok daha uygun olacaktır. Ayrıca Türkiye’de yeni kabul edilen kurallarla bu aracın 125 kW’lık motor versiyonu %80 değil %10 olarak ücretlendirilecek.

MG 4 çıkışa yakın bir bedelle (25.000 Euro) satışa çıkarsa, Kore’ye 435.000 TL gümrüksüz giriş yapabilir. Yeni vergilerle birlikte satış fiyatı 550 ile 570 bin TL arasında olacak. Tabii bunun sızıntılara dayalı bir tahmin olduğunun da belirtelim.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir