SaaS uygulamalarında veri güvenliği korumak için çözüm geliştiren Metomic, A serisi finansman turunda 20 Milyon Dolar yatırım aldı. Finansman Evolution Equity Partners tarafından yönetilirken yatırımcıların içerisinde Resonance ve Connect Ventures Girişim Sermayesi Şirketleri de yer aldı.

Yazılımcılar neredeyse son on yıldır Drive gibi bulut uygulamalarını kullanmakta. Bu tarz uygulamalara rağbet arttıkça güvenlik problemleri ortaya çıkmakta. Rich Vibert ne Ben Van Enckevort, 2018 yılında kurmaya karar verdikleri bu uygulama ile hassas verileri korumayı hedefledi.

Veri Güvenliği Platformu Metomic

Metomic, bulut uygulamalarında veri kullanımlarını otomatikleştirmek için güvenlik ve gizlilik temelli çalışıyor. Diğer bir deyişle ortak çalışmaya dayalı SaaS uygulamalarında verilerin görünürlüğü ve kontrolünü sağlıyor. Bu sistem sayesinde üyeler gizli verileri yanlış ayara yüklediğinde direkt uyarı ile karşılaşıyor. Bu sayede kişilerin önüne etkin bir güvenlik duvarı çıkıyor. Veri güvenliği uygulaması son 18 ayda milyonlarca veri ihlali riskini ortadan kaldırdığını açıklıyor. 

Veri Güvenliği Platformu Metomic Neyi Hedefliyor?

Veri güvenliği temelli çalışan Metomic, 2018’de kullanıma sunulduğundan bu yana 25 Milyon Dolar topladı. Yeni yapılan 20 Milyon Dolar yatırım ile birlikte hedefi ABD pazarında faaliyetlerini artırmak, ArGe planları gerçekleştirmek ve platformu büyüterek çalışan sayısını artırmak. Ayrıca SaaS uygulamalarında daha güvenli veri paylaşımı sağlama sistemi ile misyonunu ilerletecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir