Türkiye GameForge yetkilisi ve aynı zamanda Topluluk Yöneticisi (CoMa) DeRiNDaRBe’nin yaptığı açıklama ile [SGA] Ural’ın uzaklaştırılması Metin 2 dünyasına büyük bir yankı uyanmasına neden oldu. Oyun yetkilileri, oyun için eşya üretip el altından gerçek para karşılığına oyun tutkunlarına satıyordu. Bu da daha çok değerli simya eşyalarını üretip yaygınlaşmasından ötürü bu problemin patlak vermesine neden oldu.

Geçtiğimiz günlerde bazı oyun içi yöneticilerin yasal olmayan item satışı ile Metin 2’deki yolsuzluk skandalı oyun gündemine bomba gibi düştü. Pek çok oyun sever bu konuda mağdur olurken, pek çok oyun görevlisinin işine son verildi. Türkiye GameForge yetkilisi ve aynı zamanda Topluluk Yöneticisi (CoMa) DeRiNDaRBe’nin yaptığı açıklama ile [SGA] Ural’ın uzaklaştırılması Metin 2 dünyasına büyük bir yankı uyanmasına neden oldu. Basına yaptığı açıklama ile kendisini de büyük bir zan altında bırakan DeRiNDaRBe, şimdiye denk yasa dışı item ticaretinde üretilen eşyaların kendisine mail olarak geldiğini ifade etti. Bu açıklamadan sonra ise DeRinDaRBe “Fark edilmesi zor bir yöntem ile eşyaları üretmişler, bizler fark edemedik.” şeklinde açıklama yaptı. Tüm bu gelişmelerin olmasına neden olacak 2 sebep vardı aslında. Bunlardan ilki DeRiNDaRBe işini düzgün yapmıyordu. Diğer bir seçenek ise tüm bu yaşananlara göz yumuyordu, ta ki patlak verene kadar.

maxresdefault 1562830123

Metin 2 Türkiye yönetimine ise 100 milyon Türk Lirası’ndan fazla zarara yol açtı

Metin 2 oyununa simya sistemi getirildiğinden bu yana, böyle bir açığın kullanılıp yolsuzluk yapılacağı hiç kimsenin aklına gelmemişti. Olayın aslına gelecek olursak ise oyun yetkilileri, oyun için eşya üretip el altından gerçek para karşılığına oyun tutkunlarına satıyordu. Bu da daha çok değerli simya eşyalarını üretip yaygınlaşmasından ötürü bu problemin patlak vermesine neden oldu. Metin 2 pazarında değerinin altında simya satılmasını fark eden oyun severlerin yoğun bir tepkisi üzerine, söz konusu olan skandalı gözler önüne sermesine neden oldu. Son zamanlarda bir hayli meşhur olan Zodyak itemleri, çıktığından bu yana aynı yetkiye sahip SGA ve GA rütbeli yetkililerin eşyaları çalıp, kopyalayıp ya da baştan oluşturup sattığı da ayrı bir iddia konusu olarak karşımıza çıkıyor. Konu üzerinde yapılan araştırmalara göre söz konusu olan bu olaylar ile berber, 5 ila 10 milyon Türk Lirası arası satışın gerçekleştiği söz konusu. Ayrıca Metin 2 Türkiye yönetimine ise 100 milyon Türk Lirası’ndan fazla zarara yol açtığı ifade ediliyor. Yasa dışı eşyaları depolayan diğer hesaplar ise bu olayın patlak vermesi ile beraber hemen engellendi.  

Hesaplar tek tek kontrol edilecek

Böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için alınan önlemler ve geliştirilmiş olan son güncelleme ile beraber böylesine büyük bir hatanın sebebi oyun yönetimi olduğu düşünüldüğü için, yasa dışı eşyaları depolayan hesaplardaki eşyalar temizlenerek tekrardan kullanıma açılacağı oyun yetkilileri tarafınca açıklandı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir