Uzmanlar televizyon şirketlerini uyardı. Metaverse dünyasının gelişmesiyle birlikte televizyon dünyasının da sonu geliyor.

TV şirketleri genç izleyiciler kazanmaya ve onları kaybetmemeye çalışıyor. Özellikle daha fazla seçenek ve teknolojideki gelişmelerle TV zamanı sona eriyor gibi görünüyor.

Metaverse evreninin baştan çıkarıcı dünyasına gelince durum daha da ciddileşiyor. Uzmanlar, gündemde kalmak isteyen televizyon şirketlerinin büyüyen çevrimiçi eğlence dünyasına uyum sağlamak zorunda kalacağı konusunda uyarıyor.

35 yaş altı izleyici sayısı yarıya indi

İstatistiklere göre yaşlı tüketiciler televizyona bağlanırken, 35 yaş altı izleyici sayısı 10 yılda yarı yarıya azaldı. Metaverse’in gelişmesiyle bu durum daha da azalacak gibi duruyor. Günümüz hayatının birçok alanında etkisini gösteren Metaverse içerisinde oyunlar, 3 boyutlu buluşma yerleri ve çeşitli alanlar yer almakta.

Metaverse dünyaları artık sözle yaratılır olacak

İzleyici sayısındaki bu düşüş nedeniyle, TV yayıncıları gençlerin gelişimine ayak uydurmak için Roblox, Minecraft ve Fortnite gibi öncü Metaverse oyun platformlarıyla rekabet edecek. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Metaverse etkisi öncelikle 9-12 yaş grubundaki gençleri oldukça etkisi altına almış durumda.. Araştırmaya göre, bu gençlerin yarısı haftada en az bir kez Roblox kullanıyor. Kullanıcılar sadece oyunda oynamıyor. Buna ek olarak ara sıra konser izliyor, arkadaşlarıyla sohbet etmeye kadar her şeyi yapıyorlar.

Metaverse tüm dünyayı etkisi altına alıyor

Televizyon reklamları ise Metaverse karşısında büyük bir zorluk çekmeye başlamış durumda. Ama Metaverse dünyasının sahip olduğu veri deposunun daha açık alanıyla, markalar kendilerini ve ürünlerini doğrudan satmak için daha fazla alana ve fırsata sahip olacak. Özellikle Fortnite ve Roblox gibi şirketler Mateverse sayesinde yaptıkları satışlarla milyonlar kazanmaya başlamış durumda. Dubit’in kurucu ortağı Matthew Warneford, yayıncıların klasik televizyon programcılığı için sınırlaşan bir pazara bağlı kalmayı bırakmaları gerektiğini şu sözlerle açıklıyor;

İnsanları bir dünyaya getirme, onları hikayenin bir parçası yapmak, arkadaşlarıyla oynamak demektir. Tıpkı Disneyland’in Mickey Mouse ile sizin ve arkadaşlarınızın kendi dünyalarında olmanıza izin vermesi gibi.

Metaverse’nin bilimkurgu gerilim türündeki filmleri andıran bu etkisi konusunda uzmanlar insanların gerçeklikle bağının kopabileceğinin de oldukça endişeli. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir