Facebook’un olmasa da artık Facebook yani Meta ile özelleştirilebilen metaverse kapsamında bugün yapay zeka odaklı bir gösterim gerçekleşti. Facebook ya da çatı şirket temelli yeni adıyla Meta, geçtiğimiz yılın son aylarında metaverse ile ilgili bir gösterim yapıldı. Hatırlatmak gerekirse direk olarak “gerçeklikten kaçış” olarak adlandırılan metaverse Mata’nın kurmak istediği bir sanal dünya olarak ses getirmeyi başarıyor. 

YouTube yeni bir canlı yayın özelliği için kolları sıvadı

Bilimkurgu filmlerinden görüldüğü üzere sanal dünya konseptini “Horizon (İş, oyun ve eğlence için farklı sürümleri var)” şeklinde adlandırılan metaverse dünyasına özel bir sosyal ağ ile birleştiren Meta, dijital avatarlar ile etkileşime geçilecek sanal gerçeklik merkezli uçuk bir gelecek hayali kuruyor. Metaverse’yi yalnızca eğlence olarak değil çalışma hayatı (Sanal karakterler ile istenilen her yerde toplantı vb.) içinde kullanmayı planlayan Meta, süreçte çalışmalarına devam ediyor. Örnek vermek gerekir şu an için geliştirme / prototip kısmında olan güzel bir sistem gösterildi. 

2 10

Direkt olarak Meta CEO’su Mark Zuckerberg tarafından yeni tanıtılan bu sistem, metaverse içerisinde sanal dünyaları yalnızca sözle yaratılabilir haline getirecek. Burada sanal dünya içerisinde söylemler bulunuldu ve saniyeler içerisinde bir park ya da sahip alanı oluşturabilirsiniz. Tamamen yapay zeka üzerine kurulan yani sürekli olarak daha da geliştirilmiş bir hal alacak ve birbirini çok fazla tekrar etmeyecek şekilde olacak olan bu sistem, metaverse geleceği için oldukça önemli gözüküyor. Gelecekte bu sistem sayesinde dijital dünyalar inşa etmek artık çocuk oyuncağı bir hal almış olacak gibi gözüküyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir