Meta, uzun yıllardır geliştirmeye devam ettiği Metaverse projesine bir kez daha milyarlarca dolar aktardı. 

Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg’in Metaverse’e olan takıntısı herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Metaverse olan ilgisi nedeniyle üç dev şirketinin ismini bile Meta olarak değiştiren Zuckerberg, oldukça zorlayıcı geçen 2022 yılına rağmen halen bu teknolojiye olan güvenini kaybetmedi. Yeni yılda da Metaverse olan desteğini aynı şekilde devam ettirebilmek isteyen Meta, bu çalışmaların yürütüldüğü departman olan Reality Labs’a tüm bütçesinin %20’sini aktardı.

Bu rakam oldukça büyük bir rakam olarak değerlendirildi. Bundan da önemlisi 2022 yılında yaklaşık olarak 1o milyar dolar gibi bir seviyede zararı olduğunu açıklayan bu departmanın Zuckerberg tarafından halen destek almaya devam etmesi “Metaverse Meta’yı ya batıracak ya uçuracak” yorumlarının yapılmasına neden oldu. 

Metaverse Facebook’un sonunu getirebilir

metaverse facebookun sonunu mu getiriyor

Teknoloji şirketlerinin hiçbiri Meta kadar Metaverse dünyasına yatırım yapmıyor. Hatta öyle ki diğer teknoloji şirketlerinin yaptığı yatırımların toplamı, Meta’nın yapmış olduğu yatırıma denk gelmiyor. Bu yatırımlar karşısında proje başarılı olur ve insanlık için gelecek Metaverse evreninde şekillenmesi, bu durumdan karlı çıkacak isim elbette ki Meta olacak. Ancak bunun için öncelikle şirketin o günleri görebilecek kadar ayakta kalmış olması gerekecek. Son 16 ay içerisinde 600 milyar dolar kaybeden Meta için işler her geçen gün daha da zorlu bir hal alarak ilerliyor. Durumun bu şekilde devam etmesi karşısında Meta’nın, Metaverse projesini desteklemeye devam etmesi de pek mantıklı gözükmüyor.

Tesla Türkiye için yeni iş ilanı açtı

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir