Tesla’nın Türkiye’deki operasyonlarının 2022’de sona ermesi planlanıyor, ancak 2023’te hızla başlaması bekleniyor. İşte detaylar:

Tesla araçları Steam desteğine kavuşuyor

Elon Musk liderliğindeki üretim devi, korsanlar için uzun süredir Tesla Motors Sales and Service Limited adlı bir şirket aracılığıyla Türkiye’de faaliyet göstermeye hazırlanıyor. Kemal Geçer’in Tesla Türkiye’nin başkanı olduğu ve satışa sunulan ‘model’ seri otomobillerin birçoğunun resmi olarak Türkiye’ye getirildiği biliniyor. Şirket ayrıca Türkiye’de bu araçlar için hızlı şarj istasyonları kuruyor.

Tesla Türkiye’deki faaliyetlerini arttıracak

tesla turkiye icin yeni is ilani acti

Şirketin Türkiye operasyonlarını bugünün gündemine taşıyan ise burada yayınlanan yeni bir iş ilanı oldu.Şirkete şu anda parça danışmanı, araç şefi, servis danışmanı, satış danışmanı, araç tamircisi/teknisyeni arıyoruz. Direkt olarak İstanbul Beşiktaş temel alınarak açılan reklamlardan birinde şu ifade yer alıyor:

“Tesla’nın İstanbul Servis Merkezi, kalifiye otomotiv teknisyenleri arıyor. Tesla’da mekanik, servis operasyonlarımızın bel kemiğini oluşturuyor ve gezegenin sürdürülebilir enerjiye geçişini hızlandırma misyonumuzu destekliyor. Şimdiye kadarki en yenilikçi aracı yaratıyoruz ve bir servis teknisyeni olarak , Müşterilerimizin aynı düzeyde hizmet sunmasına yardımcı olmayı dört gözle bekliyorum.”

Kemal Geçer, esla’nın Türkiye operasyonları hakkında uzun zaman önce açıklamalarda bulunarak sürecin Tesla’nın hızında ilerlediğini söylemişti. Konuyla ilgili uzun süre sessiz kalan Geçer’in bu açıklaması aynen şöyle:

“Türkiye için hazırlık çalışmaları Tesla’nın hızıyla devam ediyor. Lansmana kadar aktif bir satış veya ön satış faaliyeti yok. Tesla ürün ve hizmetleri yalnızca mağazalarımızda ve web sitemizde yer alacak.”

Tesla’nın Türkiye, İstanbul operasyonları için, İzmir, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Edirne, Hendek ve Konya ilk kurulacak olanlardır. Tesla’nın Türkiye macerasının ne zaman başlayacağı ise henüz netlik kazanmadı. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir