Metaverse sanal evreninden arsa satın alan kişiler, bu arsalarını sahibinden.com üzerinden satmaya başladı. Milyonlarca liraya satılmaya çalışılan bu arsalar, kısa süre içerisinde internet dünyasının ana gündemlerinden oldu.

2021 yılı sonlarına doğru metaverse alanında çalışmalar hızlandırıldı. Pek çok farklı markanın yer alacağının duyurması ile birlikte yeni bir alan ve fırsatlar dünyası olarak görülen metaverse için pek çok girişimci arsa satın almaya başladı. Sanal evren olarak da bilinen bu dünyada arsa satın alan kişiler, bu arsalarını daha erken tarihte hızlı bir şekilde paraya dönüştürebilmek için ilginç bir yol buldu.

Sahibinden.com üzerinden satışa çıkarılmaya başlanan arsalar tıpkı gerçek bir arsaymış gibi belirli fiyatlar üzerinden satılmaya başlandı. 2 hafta önce Türkiye’de 20 bini aşkın Metaverse arsasının satıldığı ortaya çıkarken bu arsaların satın alınması Türkiye’de yeni bir tartışma da başlatmıştı. 

Boş yatırım mı yoksa zengin olmanın kısa yolu mu?

20.000 arsanın satıldığı haberi gündeme geldikten sonra özellikle sosyal medya ağlarında en çok tartışılan konulardan bir tanesi metaverse arsaları oldu. Bazı kullanıcılar bu sanal dünyanın tamamen boş bir yatırım olduğunu ve yatırım yapanların büyük bir kayıp yaşayacağını söylerken bazı kullanıcılar ise kısa süre içerisinde değerlenecek olan bu dünyada yer almanın ciddi getiriler sağlayabileceğini öne sürdü. 

2.5 milyon değer biçildi

Sahibinden.com üzerinden satışa çıkarılan arazi için şu anda 2.5 milyon TL gibi bir değer biçilmiş durumda. Ancak bu arsaların sahibinden.com üzerinden satışa çıkmış olması, durumun legal olup olmadığını da gündeme getirdi. 

sahibinden

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir