Metaverse dünyasının gelişmeye devam etmesi ile beraber bu alanda yaşanan gelişmeler her geçen gün daha da artış gösteriyor. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalara göre metaverse arsa satışları 5 milyar dolar kadar artış gösterecek.

Kripto sektörü gelişmeye devam ettikçe, Metaverse her geçen gün daha da yayılmaya ve genişlemeye başladı. Metaverse, pek çok kesim tarafından geleceğin evreni olarak değerlendiriliyor. Metaverse evreniyle ilgili bu yaklaşım, satışların da artmasına sebep oluyor. Konuyla ilgili olarak yayınlanan son rapora göre metaverse satışlarında, 2026 yılına kadar 5 milyar dolarlık artış yaşanacak. Küresel anlamda araştırma şirketi Technavio‘nun raporunda, 2026 yılına kadar metaverse emlak piyasasının yıllık yüzde 61,74 büyüme oranıyla 5,36 milyar dolar kadar artış yaşanacağı belirtildi. Şu ana kadar 500 milyon doları aşkın metaverse arsa satışı yaşandı.

metaverse arsa satislarinin fiyati artiyor

Technavio, metaverse büyümesinin yüzde 41’nin Kuzey Amerika’da yaşanacağını ifade ediyor. Rapordan elde edilen bilgilere göre, sanal arazi satışları gelecek yıllarda popüler olacak. Rapora göre, dünyanın popüler şirketleri Nike, Facebook ve Microsoft gibi dev şirketler metaverse’e girdikçe, metaverse gayrimenkul pazarı da önemli bir konumda yer alıyor.

Ülkeler ve şehirlere de bu alanda ilgi artırıyor. Örnek vermek gerekirse Dubai, yeni metaverse stratejisini geçtiğimiz günlerde aktarmıştı. Bununla beraber metaverse evreninde 40 bine kadar sanal iş imkanı sunulması hedefleniyor. Son olarak ise Şanghay da turizmde metaverse’ü teşvik etmek, kültür ve sanat endüstrisinde NFT’leri teşvik etmek adına üç yıllık bir plan sunacak.

Huawei Watch 3 Pro (2022) bir kaç gün sonra tanıtılacak

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir