Meta, önümüzdeki iki yıl içinde Cambria, Funston, Stinson ve Cardiff adlı dört farklı VR cihazıyla gelecek.

Metaverse için geliştirilen VR teknoloji iptal mi edildi?

Meta, kullanıcılara VR ve AR teknolojisinin çekici özelliklerini göstermek için çalışmaya başladı. Şirket, 2 yıl içinde Cambria, Funston, Stinson ve Cardiff olmak üzere dört farklı VR gözlüğü ile kullanıcılarla buluşacak.

Meta VR sektörüne iddialı bir giriş yapacak

Meta, bu yıl Project Cambria VR başlığını tanıtacağını duyurdu. Quest Pro olarak kullanıcılara tanıtılacak olan bu model, Eylül 2022’de tanıtılacak.

2024 yılına kadar dört farklı VR cihazı tanıtacak olan Android işletim sisteminde çalışması beklenen Cambria’nın 800 dolardan perakende satışa çıkması bekleniyor. Bir Meta sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Geliştirdiğimiz cihazın fiyatı belirtilenden daha yüksek olacak” dedi.

Cambria’nın en üst versiyonu olan Funston, 2024 yılında piyasaya sürülecek. Diğer iki model, uygun fiyatlı VR donanımı arayan kullanıcılara hitap edecek. Stinson ve Cardiff sırasıyla 2023 ve 2024’te tanıtılacak. Analistler, Meta’nın rekabette bir adım önde olmaya çalıştığını ve bu nedenle çıkış tarihini geciktirdiğini vurguladı.

Yayınlanan raporlara göre Meta, Stinson modelini Connect 2023’te tanıtacak. 2023 yılının son çeyreğinde etkinlikte tanıtılması beklenen Stinson, UOLED lens kullanıcılarının beğenisine sunulacak. Görünüşe göre Meta, Nazare ve Hypernova adlı ilk iki çift AR gözlüğü 2024 yılına kadar piyasaya sürmeyi planlıyor. Meta’nın önümüzdeki birkaç yıl içinde VR ve AR ekipman pazarındaki rekabeti artırması bekleniyor.

Pico, Quest ile rekabet edebilmek için Neo 3 ve Neo 3 Pro modellerini piyasaya sürdü. Bir şirket sözcüsü Meta’nın VR planları hakkında soruları yanıtlamaktan kaçınarak şu açıklamayı yaptı;

“Duyurulmamış ürünler ve gelecekteki yol haritamız hakkında yorum yapmıyoruz. Ne yazık ki sizlerle paylaşabileceğim herhangi bir bilgi mevcut değil.”

Başka bir şirket sözcüsü ise şunları söyledi;

“Açıklanmayan ürünler veya gelecekteki programlar hakkında yorum yapmıyoruz, bu yüzden paylaşacak başka bir şeyimiz yok”

Peki siz Meta’nın gelecekte tanıtacağı VR ürünleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce gelecekte bizi nasıl teknolojik yenilikler bekliyor. Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir