Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın çatı şirketi Meta, ilk fiziksel satış mağazasını yurt dışında açacaklarının duyurusunu yaptı. Meta markası altında aktif olarak yer alacak olan ilk fiziksel satış mağazası yapılan resmi açıklamaya göre 9 Mayıs günü Burlingame, Kaliforniya merkezli olarak açıklandı. 

Bu mağaza içerisinde kişiler Meta’nın Portal donanım ürünlerini ve eskiden Oculus adına sahip olan sanal gerçeklik başlıklarını deneyerek satın alma imkanına sahip olacaklar. Kişiler özellikle de VR başlıklar için geniş bir deneme alanı hazırladıklarını belirten şirket, bu mağazaların ABD dışına çıkıp çıkmayacağı ile ilgili ise şu an için detaylı bilgi verilmiyor. Firmanın açılacak mağazası içerisinde detayları burada bulunan Ray-Ban ortaklığının ürünlerinden akıllı gözlüğü sergileyeceği dile getiriliyor. 

Facebook’ın çatı şirketi neden Meta adı altında çıktı?

23 2

Bunun arkasında direkt olarak metaverse yer alıyor demek hiç de yanlış olmayacaktır. Henüz bilmeyenler için direkt olarak belirtmek gerekirse “gerçeklikten kaçış” olarak nitelendirilen metaverse, Meta’nın kurmak istediği bir “sanal dünya” olarak sık sık adından söz ettiriyor. 

Bilim kurgu filmlerinde sık sık görülen sanal dünya konseptini “Horizon (İş, oyun ve eğlence için farklı sürümleri var)” adı verilen metaverse dünyasına özel bir sosyal ağ ile birleştiren şirket, dijital avatarlar le etkileşime geçilecek sanal gerçeklik merkezli uçul bir gelecek düşüncesini oluşturuyor. Metaverse’i yalnızca eğlence değil çalışma hayatı (Sanal karakterler ile istenilen her yerde toplantı vb.) için de planlayan Meta, her geçen gün hızla çalışmalara devam ediyor. 

OPPO K10 serisi tanıtıldı! İşte özellikler ve fiyatlar

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir