Facebook’un çatı şirketi olarak adından söz ettiren Meta, elde edilen bilgilere göre ilk artırılmış gerçeklik gözlüğünü hemen satışa sunmayacak. Meta bilindiği üzere metaverse özelinde bir gelecek inşa ediyor. Özel olarak ise “gerçeklikten kaçış” olarak nitelendirilen sanal sosyal dünyaların genel adı ise metaverse, giriş için yeni bir dönem özelinde bir sanal ya da artırılmış gerçeklik gözlüğüne ihtiyaç duyuyor. 

İşte söz konusu bu anlamda Meta’nın önemli çalışmaları da vardır. Sahibi olduğu Oculus üzerinden pazarı VR ile ilgili fazlasıyla duyuran şirket, AR yani artırılmış gerçeklik tarafına ise 2024 yılın girecek gibi gözüküyor. 2024 yılında ise kullanıcıların beğenisine sunulacak olan Meta imzalı ilk AR gözlüğün Project Nazare altında hazırlandığı dile getirilirken, firmanın 2026 itibariyle daha hafif ve gelişmiş bir AR başlık satışa sunulacağı dile getiriliyor. Firmanın alandaki üçüncü modeli ise 2028 yılı içerisinde çıkaracağı şimdiden gündemde yer alan detaylar arasında dikkat çekiyor. Artırılmış gerçeklik, bilmeyenler için sanal ile gerçeği bir araya getiriyor. Yani üst üste bindirerek harmanlanmaya d devam ediyor. 

2024 yılında gelecek AR gözlük modelini Android işletim sistemi üzerine kurulacağı dile getirilen Meta, kaynaklara göre bu model içerisinde göz takibi kullanacak, ürüne kameralar koyacak ve stereo sesi yerleşik olarak sunacak. Toplum içerisinde dikkat çekmeden takılabileceği dile getirilen, bu anlamda da bir güneş gözlüğü gibi olacak izlemini oluşturan ürün, metaverse özelinden en çok dikkat çeken seçenekler arasında yer alıyor. Bu noktada ise Facebook, akıllı gözlük ile ilgili tecrübeli bir isimdir. Firma, geçtiğimiz günler içerisinde de Ray-Ban imzasını da taşıyan bir akıllı gözlük ile kullanıcıların karşısına çıkmıştır. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 

Meta, Horizon Worlds’de, sanal öğe satışına izin veriyor

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir