Meta’nın desteklediği metaverse dünyasından Horizon Worlds’de öğe satışı devri başlıyor. İçerik oluşturucular, sanal öğelerin satışını yaparak para kazanabilecek.

Metaverse kavramının gelişmesi ile beraber bu alandaki çalışmalar da hızla devam ediyor. Bilindiği üzere Facebook (Meta), bu alandaki çalışmalarına ilk olarak isim değişikliğine giderek başladı. Meta, Horizon Worlds adlı metaverse evreninde içerik oluşturucuların sanal öğeler satmasını ve para kazanmasına yardımcı olacak yeni özellikleri test etmeye başladı. Meta, Horizon Worlds’deki içerik oluşturuculara dijital bir ekonomi alanı inşa ediyor. Söz konusu bu açıklama yapmasında Horizon Worlds’ün resmi Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulundu.

Bunun yanı sıra aynı zamanda şirket, ABD’deki katılımcılar için geçerli olan bir “Horizon Worlds Creator Bonus programını” da test edecek. Bir diğer açıdan şirket, içerik oluşturucuları yeni araçlar veya özellikler ile benimsemeye yönlendireceğini belirtti. Son olarak belirtmek gerekirse Mark Zuckerberg, kısa bir süre önce Horizon Worlds platformunun 300.000 kullanıcı sayısına ulaştığını dile getirmişti. Bununla beraber Meta, yaratıcıları dikkat çekici dünyalar yaratmak, desteklemek ve ödeme yapmak için de 2021 yılının Ekim ayında 10 milyon dolarlık bir Horizon Creators Fund sunmuştu. 

Honda elektrikli otomobillere büyük yatırım yaptı

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir