Sosyal medya platformu Facebook’un ana şirketi Meta, artırılmış gerçeklik gözlüğü üreteceğini duyurdu! Detaylar haberimizde;

Meta, ilk Artırılmış Gerçeklik gözlüklerini piyasaya sürmek üzere. The Verge’e göre Mark Zuckerberg, Metaverse dünyasının bir parçası olan artırılmış gerçeklik gözlüklerine milyarlarca dolar yatırım yaptı. Şirket, para yatırdığı yeni projesine Project Nazare adını verdi.

Meta’nın şu anda Oculus Quest 2 VR adlı bir başlığı var. Peki AR teknolojisine sahip ilk meta-cam ne olacak?

Meta, 2024’te artırılmış gerçeklik gözlüğü sunacak!

Meta, yeni girişiminde ilk kez artırılmış gerçeklik gözlüğü üretecek. 2024 yılına kadar gözlüklerini çıkarmayı planlayan şirket, son modellerini 2026 ve 2028 yıllarında piyasaya sürecek.

Üretilecek gözlüğün fiyatının şu anda 299$’a satılan kulaklıklardan çok daha yüksek olması bekleniyor. Bunun nedeni artırılmış gerçeklik gözlüğü yapımında kullanılacak malzemelerin maliyetinin nispeten yüksek olmasıdır.

Facebook Ray-Ban ile birlikte akıllı gözlüğünü tanıtacak

Artırılmış Gerçeklik Gözlükleri; Göz takip kameraları, özel dalga kılavuzları ve MicroLED projektörlerle üretilecek. Ürünlerin 100 gram ağırlığında ve siyah çerçeveli olması bekleniyor. Cep boyutundaki gözlükler, kablosuz bir dahili motorla çalışır. Ürünün pil ömrünün 4 saat olduğu biliniyor.

Şirket, projelerinin çoğunda Metaverse kullanmakta ve gelişimine katkı sağlayacak şekilde tanıtımını yapmaktadır. Bu nedenle Metaverse teknolojisinin gelecekte nasıl görüneceğini düşünmek de oldukça ilginç ve dikkat çekici hale geliyor.

Son dönemlerde yaşanan teknolojik gelişmeler bazen kulağa bir bilimkurgu filmi gibi gelse de yakın gelecekte tüm alışkanlıklarımız değişecek gibi duruyor. Sanal gerçeklik fikri neredeyse tüm teknoloji şirketlerini harekete geçirmiş durumda ve bu alanda ciddi bir rekabet de söz konusu. Buda hayatımıza ardı ardına yeni ürünlerin gireceğinin bir göstergesi.

Peki siz arttırılmış gözlüklerle ilgili ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir